Your Cart

Juuri nyt! Järkyttäviä asioita kokeneet afgaaninaiset hädässä

Kuvituskuva. Kuvan nainen ei ole kukaan jutussa mainituista, vaikka hänkin on saanut Marttyyrien Äänen antamaa hätäapua.

Pakistanilainen yhteistyökumppanimme on juuri lähettänyt meille tietoja järkyttäviä asioita kokeneista uskovista afgaaninaisista, jotka hän löysi avustusmatkallaan.

Pakistanin puolelle oli paennut 35 uskovaa afgaaninaista lapsineen. Naiset ovat äskettäin uskoon tulleita, mutta uskolla on ollut heille jo käsittämättömän korkea hinta. Taleban surmasi raa’asti heidän miehensä heidän silmiensä edessä. Näitä naisia on raiskattu ja hakattu, ja joiltakin heistä Taleban riisti tyttäret itselleen.

”On vaikea kuvailla miltä tuntuu nähdä perheenjäsen tapettavan silmiesi edessä, etkä voi tehdä mitään auttaaksesi häntä”, yksi näistä naisista kertoo.

Naiset ovat nyt Pakistanissa, mutta ilman miespuolisia perheenjäseniä he eivät ole sielläkään turvassa. Heille on jo ehdoteltu, että jos he kääntyvät islamiin ja menevät naimisiin tai suostuvat suhteisiin muslimimiesten kanssa, heidät järjestetään pois Pakistanista.

Nämä naiset ovat menettäneet miehensä, kotinsa ja osa myös tyttärensä. Heillä on vain äskettäin löytynyt usko Jeesukseen, mutta heitä nyt koetteleva päivittäisen elämän kamppailu uhkaa riistää heiltä senkin. Käytännön avun lisäksi he tarvitsevat hengellistä tukea.

Kiitos tukijoidemme, jotka ovat tehneet sen mahdolliseksi, lähetimme heille välittömästi apua päivittäisestä elämästä selviytymiseen. Heidän olisi kuitenkin päästävä pois Pakistanista johonkin turvallisempaan maahan, ja tutkimme miten se olisi mahdollista. Siihen tarvitsemme viisautta ja johdatusta ylhäältä, rukoilethan sitä.

Talebanin ylin hengellinen johto määräsi juuri sharia-lain käyttöönoton Afganistanissa, kuten Helsingin Sanomatkin kertoi. Se tarkoittaa julkisia teloituksia, kivittämistä, ruoskimista ja raajojen amputointia. Islamin hyljänneille ja heitä siihen johtaneille se tarkoittaa kuolemantuomiota.

Pakistanin yhteistyökumppanimme on itseään säästelemättä astunut näiden naisten rinnalle. Se on asettanut myös hänet hengenvaaraan, joten pyydämme rukoilemaan hänen ja hänen tiiminsä turvallisuuden puolesta!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print