Your Cart

Jeesus löytyy tytärtä suojellessa – Afgaanisuskovan todistus

Laila

Suomen Marttyyrien Ääni avustaa Pakistaniin paenneita afgaaniuskovia pakistanilaisen yhteistyökumppanimme Nargusin ja hänen järjestönsä Light for the Nations (LFTN) kautta. Viimeisimmältä avustusmatkaltaan hän toi meille neljän afgaanin koskettavat todistukset siitä, miten he löysivät Kristuksen. Omat todistuksensa ovat kertoneet jo Haider, Mustafa ja Talha. Nyt on Lailan vuoro.

Minun nimeni on Laila. Olen Afganistanista. Olen kohdannut elämässäni monta traagista tapahtumaa.

Minut naitettiin 12-vuotiaana vastoin omaa tahtoani. Sukuni vanhemmat miehet järjestivät avioliittoni miehen kanssa, joka oli kaksi kertaa itseäni vanhempi.

Muut ikäiseni tytöt nauttivat elämästä perheittensä kanssa, kun minä kärsin appivanhempieni käsissä.

Olin aina toivonut voivani opiskella. Halusin leikkiä nukeilla ikäisteni tyttöjen kanssa ja jahdata perhosia niityllä. Se kaikki oli kuitenkin vain unelmaa, josta ei koskaan tullut totta.

Naisen elämä on vaikeaa miehen kanssa, joka ei välitä unelmistasi, pienistä toiveistasi tai onnellisuudestasi. Vanhempieni kunnian tähden vietin koko elämäni tuon miehen kanssa. En koskaan valittanut vanhemmilleni, sillä en halunnut heidän tuntevan syyllisyyttä päätöksensä vuoksi.

Olin kuitenkin päättänyt, että menneisyyden virheitä ei toisteta, ja tyttäreni ei koskaan joudu kärsimään vastaavaa.

Ilmoitin tyttäreni kouluun, eikä kukaan tukenut minua. He pitivät minua vastustajanaan, liian vapaamielisenä.

Virheet kuitenkin uhkaavat toistua

Lailan lapsuus katkesi varhain, eikä hän halunnut samaa omalle tyttärelleen.

Jonkin ajan kuluttua heimoni ajautui riitoihin toisen heimon kanssa, mutta riita soviteltiin. Olin hyvin masentunut saadessani tietää, että tyttäreni annettaisiin toiselle heimolle sovinnon hinnaksi. Sydämeni särkyi. Miehenikin oli päätöksestä suunniltaan, sillä hän tiesi, etteivät toisen heimon jäsenet koskaan kunnioittaisi, rakastaisi ja huolehtisi tyttärestämme.

Hän rakasti tytärtään niin paljon, että hän rukoili heimomme vanhimpia perumaan suunnitelman, mutta kukaan ei suostunut estämään avioliittoa.

Halusimme pelastaa tyttäremme, joten eräänä yönä lähdimme pakoon, ja meistä tuli kodittomia. Heimomme pyrki löytämään meidät. Olimme pelosta suunniltamme, kun tapasimme miehen, joka auttoi meitä. Hän antoi meidän asua kodissaan ja kohteli meitä ystävällisesti.

Sydämet sulavat

Miehen ja hänen perheensä luona asuessamme näimme, kuinka he rukoilivat. Kuulimme myös heidän lukevan Raamattua. Se sulatti sydämemme. Silloin pyysimme heiltä, että mekin haluaisimme oppia Kristuksen opetukset. He antoivat meille Raamatun, opettivat ja ohjasivat meitä monin tavoin.

Tulimme tuntemaan, mitä todellinen rakkaus, ystävällisyys ja inhimillisyys tarkoittavat.

Opimme, että kaikki tapahtunut oli Jumalan suunnitelmaa. Hän halusi meidän lähtevän kodistamme ja oppivan tuntemaan Jeesuksen tämän perheen kautta. Jumala halusi pelastaa meidät ja opettaa meille elämän todellisen tarkoituksen. Hän valitsi meidät seuraajikseen. Kristukseen tutustuttuamme sydämemme muuttui ja liityimme Jeesuksen perhekuntaan. Tunsimme valtavaa rauhaa.

Mutta sitten Taleban valtasi maan ja elämämme kävi vaikeaksi. Jouduimme lähtemään kotimaastamme ja saavuimme Pakistaniin. Täällä kohtaamme monia vaikeuksia, mutta mikään ei voi erottaa meitä Kristuksesta.

Uskomme, että Jumala lähetti teidät auttamaan meitä tällä vaikealla hetkellä. Kiitos Marttyyrien Ääni ja LFTN, suuresta avustanne meille!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print