Your Cart

VOM Siskot – ”Vaikka kärsimme niin uskomme Jeesukseen”

Kun Talibanit ottivat vuosi sitten vallan Afganistanissa, he yrittivät viestittää maailmalle, kuinka he ovat uudistuneet. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Vallanvaihto tiesi vaikeita aikoja paikallisille, mutta etenkin afgaaninaisille. Heiltä riistettiin oikeus koulutukseen, työhön ja vapaampaan elämään. Talibanin tähtäimessä ovat olleet myös kristityt. Lukuisat ihmiset ovatkin paenneet sortoa Afganistanista eri maihin.

Afgaanikristityt ovat muslimitaustaisia ja siten he ovat suoraan alttiina vakaville ihmisoikeusloukkauksille, koska sharia-laki rankaisee islamista luopuneita ja uskontoaan vaihtaneita. Jos kristityksi kääntynyt on nainen, sukupuoli lisää hänen haavoittuvuuttaan. Maahan jääneistä afgaanikristityistä on tullut maan sisäisiä pakolaisia, sillä heidän on henkensä edestä piilouduttava Talibanilta. Edes pako toiseen maahan ei suojele afgaanikristittyjä uskonnolliselta syrjinnältä ja väkivallalta.

YK:n pakolaisjärjestön mukaan yli 300 000 afgaania on ylittänyt Pakistanin rajan sen jälkeen, kun Taliban otti vallan Afganistanissa. Suuri osa afgaaneista pakeni maahan vailla mitään mukanaan. Osa perheenjäsenistä on jäänyt kotimaahan, ja epätietoisuus heidän kohtalostaan raastaa monia.

Kaiken menetys ja traumaattinen pako vieraaseen maahan yhdistää afgaanipakolaisia kaikkialla. Kaikilla pakolaisilla ei silti ole edes kattoa pään päällä, saati päivittäistä ruoka-annosta. He ovat suuressa avun tarpeessa!

Suurin osa paenneista on shiia-muslimeja. Heidän joukossaan on kristityiksi kääntyneitä entisiä muslimeja. Heidän on turvallisuutensa takia pidettävä uskonsa piilossa. Koska uskontoa on kiellettyä vaihtaa, heidän henkilöllisyystodistuksissaan lukee, että he ovat edelleen muslimeja. Kaikilla ei edes ole henkilöllisyyspapereita, koska pakoon oli lähdettävä nopeasti ja monet eivät ehtineet ottamaan mukaansa edes välttämättömiä asiapapereitaan.

Jokaisella on taustallaan traaginen tarina. Elämä ei ollut helppoa Afganistanissa, mutta se oli heidän kotimaansa, ja he rakastivat maataan. Laila kertoo radio-ohjelmassa oman tarinansa, miten hänen tytärtään oltiin antamassa toiselle heimolle riidan lopettamiseksi. Perhe päätti paeta, sillä tytär oli hyvin rakas. Pako kotikylästä johti ihmeellisellä tavalla Jeesuksen löytämiseen. Lailan perhe on yksi lukuisista, jotka pakenivat vuosi sitten Afganistanista. Marttyyrien Ääni on toimittanut hätäapua myös hänen perheelleen, ja jatkamme avun lähettämistä afgaanikristityille. Sinäkin voit osallistua heidän auttamiseen, lue lisää tästä linkistä. Muistetaan rukouksin afgaanipakolaisia!

Lataa pdf tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print