Your Cart

Intiassa pastori perheineen pidätettynä ja valheellisesti syytettynä

Pastori Kirubendranin perheelle hyökkäys ja syytökset olivat yllätys. Kuva: Morning Star News

Pastori Kirubendran, hänen vaimonsa ja puolitoistavuotias tyttärensä pidätettiin 23. huhtikuuta. Pastorin väitettiin käännyttävän ihmisiä pakolla kristinuskoon sekä ”loukanneen uskontoa”.

Pastorin vaimo, Manju, ja heidän tyttärensä olivat pidätettyinä 13 päivää. Pastorin vapautuminen takuita vastaan kesti kuukauden ja vaati neljä yritystä.

Kirubendran oli tapahtuneesta yllättynyt: hän oli palvellut Kasimabadin kylässä, Uttar Pradeshissa, kuuden vuoden ajan ilman mitään aiempaa vastustusta.

”Tuohon sunnuntaihin mennessä kaikki oli sujunut hyvin ja ystävällisessä hengessä, kunnes yhtäkkiä väkijoukko oli huutamassa syytöksiä meitä vastaan”, pastori kertoo. ”Kyläläiset eivät olleet koskaan aiemmin vastustaneet meitä.”

Seurakunnan johtamisen ohella pastori ja hänen vaimonsa antoivat ilmaista opetusta 60 köyhälle lapselle Intian opetussuunnitelmaa noudattaen.

Lisäksi he olivat tarjonneet kyläläisille neuvoja ja tukea. ”Rahaa meillä ei ole, joten emme voineet auttaa heitä taloudellisesti, mutta neuvoimme heitä aina heidän kysyessään neuvoja, ja seisoimme heidän rinnallaan: jos heidän oli vietävä joku nopeasti sairaalaan, me menimme heidän kanssaan”, Manju kertoo.

Niinpä heille oli järkytys, kun joukko kaupunkilaisia kerääntyi heidän kotinsa edustalle tuona huhtikuisena sunnuntaina, huutaen syytöksiä heitä vastaan. Paikalla oli noin kymmenen korkeakastista hindua ja neljä poliisiautollista, noin 20, poliisia.

Hyökkäyksiä joka viikko

”Huhtikuussa rukoushuoneisiin Ghazipurin seudulla hyökättiin joka sunnuntai”, kertoo aktivisti Dinanath Jaiswar. ”Paikalliset äärihindut ovat laatineet luettelon kaikista seudun rukoushuoneista ja kirkoista. He hyökkäävät niihin luettelonsa pohjalta, esittävät valheellisia syytöksiä pakkokäännyttämisestä ja hankkivat pastorin pidätetyksi. Tällä tavalla he ovat onnistuneet sulkemaan seurakuntia tällä alueella.”

Pastoria pakkokäännyttämisestä syyttävä Bupendra Singh väittää, että jokaiselle kristinuskoon kääntyvälle on tarjottu 50 000 rupiaa, noin 560 euroa. Lisäksi hän väittää kristittyjen luvanneen töitä ja ihmeparantumisia, sekä puhuneen hinduista halveksien.

Vaikka pastori on nyt vapautettu, hän ei ole voinut johtaa jumalanpalveluksia niille 90 uskovalle, jotka ovat käyneet hänen seurakunnassaan. Heidän vuokraamansa kokouspaikan omistaja ei ole päästänyt heitä enää sisään.

Pastori kertoo, että hänen perhettään uhataan edelleen. ”Meistä valittaneet ovat korkeakastisia. He ovat rikkaita ja vaikutusvaltaisia. Henkeni voi olla vaarassa, minun on pysyttävä turvassa ja pidettävä matalaa profiilia. Meidän on myös todistettava, että olemme syyttömiä.”

Uttar Pradesh on Intian osavaltioista kristityille vaikein. Viime vuonna osavaltiossa rekisteröitiin 149 hyökkäystä kristittyjä vastaan. Tähän mennessä tätä vuotta hyökkäyksiä on kirjattu jo 115.

Lähteet: Morning Star News, Church in Chains, Matters India

Nuorten uskoa Intian Kashmirissa

Joukko nuoria islamista kristinuskoon kääntyneitä matkusti suureen intialaiskaupunkiin useiksi päiviksi oppimaan lisää uskostaan. Palatessaan muslimienemmistöiseen kotikyläänsä he olivat vahvistuneita uskossaan, joka joutui heti koetuksille. Valheellisia syytöksiä Nuoret ovat kaikki sukua

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print