Your Cart

Bangladesh: Väkivalta ja uhkaukset eivät pysäytä kristittyjä

Kapinalliset tuhosivat tämän rukoushuoneen ennen kuin se ehdittiin saada valmiiksi.

Chakma-heimoon kuuluvat yli 20 kristittyä perhettä olivat yli vuosikymmenen ajan kokoontuneet yhteen pienessä majassa, kun he päättivät rakentaa kasvavalle seurakunnalleen rukoushuoneen.

”Sitten muut näkevät miten me ylistämme ja rukoilemme, ja he voivat seurata esimerkkiämme”, Rashir-niminen uskova sanoi. ”Haluamme rukoushuoneen olevan merkki siitä, että kylässämme on kristittyjä.”

Jotkut Bangladeshin kristityt kokoontuvat kotiseurakunnissa, mutta monet tapaavat julkisesti. ”Rukoushuone tekee kristittyjen olemassaolon näkyvämmäksi kylässä”, paikallinen etulinjan työntekijä kertoo. ”Rukoushuoneen rakentaminen voi pahentaa vainoja, kun kristityt tulevat näkyvämmiksi, tai se voi rauhoittaa tilannetta rukoushuoneen kuvastaessa kristittyjen oikeutta kokoontua yhteen ja harjoittaa uskoaan.”

Chakma-kristittyjen ryhdyttyä rakentamaan rukoushuonettaan kapinallinen, pääasiassa buddhalaisista koostuva ”Maanalainen armeija” -niminen ryhmä rikkoi rukoushuoneen ikkunat ja uhkasi kiduttaa tai surmata kristityt miehet. Miehet pakenivat viidakkoon ja pysyivät siellä lähes seitsemän viikkoa.

Miesten ollessa viidakossa naiset ja lapset piilottelivat kaikki yhdessä eräässä kodissa. Kapinalliset kuitenkin löysivät heidät. Naisia hakattiin kepeillä ja sitten hyökkääjät ryöstivät uskovien tyhjillään olevat kodit ja varastivat heidän satonsa ja kotieläimensä. Maanalainen armeija uhkasi myös siepata lapset, jotka eivät ole hyökkäyksen jälkeen voineet käydä koulua.

Vainosta huolimatta kristityt perheet pysyvät vahvoina uskossaan. ”Vaikka he tuhoaisivat rukoushuoneemme, kokoontuisimme silti yhteen puun alla”, Rashir sanoo. ”Kun vaino tulee, uskomme vahvistuu. Raamattu kertoo vainon tulevan – jos sitä ei tulisi, Raamattuhan ei olisi totta.”

Lähde: Marttyyrien Ääni USA

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print