Your Cart

Apu saavuttaa afgaaniuskovia

Nargus lastin kanssa matkalla viemään apua afgaaniuskoville.

Yksi meille avautunut väylä afgaaniuskovien auttamiseksi on Pakistanin yhteistyökumppanimme Nargus, jonka kautta esimerkiksi tarjoamme ompelukoulutusta köyhille kristityille naisille Pakistanin maaseudun tiilentekijäkylissä.

Nargus oli saanut yhteyden 30 afganistanilaiseen kristittyyn perheeseen, jotka ovat paenneet Pakistanin puolelle ja ovat siellä avun tarpeessa.

Afganistanista paetessaan he eivät olleet saaneet mukaansa juuri mitään. Niinpä Nargus tarjoutui matkustamaan heidän luokseen tiiminsä kanssa ja viemään heille apua. Nargus laati suunnitelmat ja laskelmat kullekin perheelle annettavasta avusta, jonka oli määrä sisältää ruokatarpeita, huopia ja ruokailu- ja ruoanlaittovälineitä.

Nargusin ja hänen ryhmänsä matka on nyt suoritettu. ”Olen hyvin kiitollinen tästä mahdollisuudesta palvella Jumalan omia”, hän sanoo.

Hän kertoo pakolaisten olevan sydäntä särkevässä tilanteessa. Monet heistä ovat sairaita, jotkut naisista ovat raskaana ja osa on loukkaantunut matkalla.

Nargus pakolaisia tapaamassa.

Kolmenkymmenen perheen sijasta hän tapasikin 33 perhettä. He kaikki saivat apua suunnitelman mukaisesti, mutta lisäksi vielä myös hieman rahaa.

Kiitos kaikille teille, jotka olette antaneet varoja afgaaniuskovien auttamiseksi! Nargus välittää heidän terveisensä: ”He ovat hyvin kiitollisia tuestanne, ja he kaikki lähettävät teille kiitokset ja toivottavat teille siunausta.”

”Uskokaa minua, tällä avulla on heille suuri merkitys”, Nargus kertoo.

”Olen hyvin kiitollinen mahdollisuudesta palvella heitä. He ovat todella pulassa ja toivovat ihmettä”, Nargus jatkaa.

Pakistan on nyt sulkenut Afganistanin vastaisen rajan. Virallisesti Pakistanissa on 1,4 miljoonaa afganistanilaista pakolaista, mutta heidän todellinen määränsä on YK:n mukaan jopa kolme miljoonaa.

Virallisesti rekisteröityneet pakolaiset saavat henkilökortin, jonka turvin he saavat liikkua vapaasti Pakistanissa. Heillä ei silti ole oikeutta koulutukseen tai työntekoon. He eivät saa ostaa kiinteistöjä ja joissakin tapauksissa heillä ei edes ole pääsyä julkiseen terveydenhoitoon. Rekisteröitymättömien pakolaisten tilanne on tätäkin heikompi.

Olemme kiitollisia, että voimme auttaa näitä 33 kristittyä perhettä. Olemme myös kiitollisia Nargusin alttiudesta matkustaa koko Pakistanin halki tapaamaan näitä pakolaisia, itärajalla sijaitsevasta kotikaupungistaan Lahoresta Länsi-Pakistaniin, Afganistanin rajan tuntumaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print