Your Cart

Äidin rakkaus olosuhteista riippumatta

10.5.2024

Teksti ja kuvat: Mari Palomäki

Pakistanilainen poika äitinsä sylissä.
Äidin syli tuo turvaa kaikkialla.

Raamatussa kerrotaan monista äideistä.

Elämme haastavia aikoja työssä, jossa saamme olla mukana. Ehkä juuri siksi mieleeni nousee Raamatusta äiti, joka oli huolissaan tyttärestään (Matteus 15). Paha henki vaivasi tytärtä. Kanaanilaiset Vanhassa testamentissa olivat niitä, joilta ei oikeastaan mitään hyvää ollut odotettavissa. Tämä äiti ymmärtää oman taustansa. Nyt hän on tullut suuren tuskansa kanssa Jeesuksen luo. Aluksi tuntuu siltä, kuin Jeesus ei välittäisi äidin hädästä, koska tämä oli pakanakansaan kuuluva. Opetuslapsetkin ovat hämillään tilanteesta. Äidin hätähuuto syvenee, mutta hän ei luovuta. Hän heittäytyy Jeesuksen eteen. Se on hänen viimeinen keinonsa pyytää Jeesukselta apua. Jeesus näkee äidin tuskan ja puuttuu tilanteeseen. Tytär saa kokea terveyden siellä, missä hän on, ei edes äidin mukana.

Pimeillä alueilla, joissa työtä teemme, tämän äidin hätä on samaistettavissa niin moniin.

Tämä Raamatun kohta piirtää silmieni eteen rähjäisen maaseutukylän Pakistanissa. Pieni kyläyhteisö on kuin yhtä perhettä lian ja kaaoksen keskellä. Seuraan elämän kolhimaa äitiä, joka kantaa pientä lasta sylissään, suojaten häntä pahimmalta auringonpaahteelta varjossa, imettäen lastaan. Hänen koko langanlaiha kehonsa huutaa apua, viestittäen, että hän haluaa lapselleen turvaa ja elämää. Niissä olosuhteissa se on jokapäiväistä taistelua.

Mutta äiti on aina äiti olosuhteista riippumatta. Nämä äidit ikään kuin tarrautuvat meihin. Heidän koko olemuksensa huutavat apua suuren lapsikatraan piirittäminä.

Pakistanilaisia naisia ompelukoneiden kanssa.
Viime ompelukurssilta valmistuneille lahjoitettiin mm. ompelukoneet.

Lähdettyämme tuosta kylästä olin sanaton kokemastani ja näkemästäni. Mikä etuoikeus saada viestittää näille ”kanaanilaisille” äideille, jotka eivät mitään ole, sanomaa, että Jeesus on voimallinen vastaamaan heidänkin tuskansa huutoihin.

Näille äideille saamme olla tarjoamassa ompelukoulutusta juuri lukijani, sinun, rakkautesi kautta. Näin heidän elämänlaatunsa paranee. Tämän kautta he voivat olla mahdollistamassa lastensa paremman tulevaisuuden.

Kanaanilainen äiti lähti kiitollisena kotiinsa. Jeesus oli ilmestynyt.

Jeesus on tullut myös, rakas työmme tukija ja esirukoilija, sinun ja minun elämäntilanteitamme varten. Meilläkin on lupa heittäytyä Jeesuksen eteen pyytämään apua.

Haluan toivottaa sinulle hyvää ja siunattua äitienpäivää.

Muistetaan rukouksin vainottuja äitejä!

”Vainotut naiset voimaantuvat” – Marttyyrien Ääni, Radio Dei

Pakistanilaisten kristittyjen naisten tulevaisuus köyhissä tiilentekijäkylissä ei ole ruusuista. Nuoret naiset saattavat joutua myydyksi perheiden pyristellessä vapaaksi velkataakastaan. Muslimiperheissä työskennellessään he taas ovat jatkuvasti alttiina pakkokäännytykselle ja sieppauksille, mitä tapahtuu

VOM Siskot – Ompelukoulutuksen kautta uuteen elämään

Vuonna 2018 Pakistan luokiteltiin maailman kuudenneksi vaarallisimmaksi maaksi naisille. Tilanne on vielä vaarallisempi kristityille naisille, jotka ovat Pakistanissa erityisen haavoittuvassa asemassa. He joutuvat kokemaan jatkuvaa syrjintää niin uskontonsa kuin sukupuolensa takia. Vuosittain satoja kristittyjä pakistanilaisia nuoria naisia ja tyttöjä siepataan ja pakotetaan naimisiin muslimimiehen kanssa. Kristityt naiset ovat kaikin tavoin

Lue lisää »

Marttyyrien Ääni Pakistanissa

Marttyyrien Äänen ryhmä, Sari, Ritva ja Petri, vierailivat aiemmin huhtikuussa Pakistanissa. Vierailut tiilitehtaalla, tiiliorjaperheiden lasten kouluissa ja tukemiemme ompelukurssien valmistujaisissa osoittivat, että Marttyyrien Äänen tuki tulee tarpeeseen ja että tuella todella saadaan tuloksia aikaan. Tämän videon lisäksi löydät lisää lyhyitä matkaraporttivideoita Facebook-sivultamme ja Instagram-tililtämme.

Lue lisää »

VOM Siskot – Vainotut naiset voimaantuvat

Kristittyjen nuorten naisten tulevaisuus köyhissä tiilentekijäkylissä ei ole ruusuista. Köyhyyden loukusta on vaikea päästä ylöspäin. Perhe on kuitenkin ruokittava ja työmahdollisuuksia on harvassa. Tiilitehtaalla riittää raskasta työtä naisillekin, ja rikkaat muslimiperheet tarvitsevat kotiapulaisia. Näissä paikoissa naiset ovat vaarassa tulla pakkokäännytetyiksi ja siepatuiksi, mitä tapahtuu Pakistanissa paljon. Marttyyrien Ääni on järjestänyt

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print