Your Cart

Afganistanin uskovien ahdinko jatkuu

Talebanien vallattua Kabulin vuosi sitten elokuussa kauhu ei loppunut siihen. Maailman silmät ovat jo siirtyneet Ukrainaan ja muihin kriiseihin, mutta afgaanien, erityisesti kristittyjen, ahdinko jatkuu. Arman, Maalik ja Zahra ovat kolme tällaista uskovaa.

Valtaan päästyään Taleban ilmoitti, että maata hallittaisiin sharia-lain perusteella. Sen mukaan islamin hylkäävää odottaa elinikäinen vankeus, tai yleisimmin kuolemantuomio.

Talebanien kauhuhallinnon vuoksi tuhannet afgaaniuskovat ovat joutuneet pakenemaan Talebanit kintereillään. Valitettavasti Marttyyrien Äänen lähteet kertovat, ett jotkut uskovat ovat jääneet kiinni, ja heidät on surmattu saman tien.

Pakenevien uskovien ongelmat eivät lopu siihen. Koska he pakenevat, he ovat menettäneet kaiken omaisuutensa, työnsä ja elinkeinonsa. Kaikki varat hupenevat pakomatkan jatkamiseen, joten heillä ei ole rahaa ruokaan, vaatteisiin tai majapaikkaan.

Australian Marttyyrien Äänen kumppanien tiedossa on 260 uskovaa, joiden olemassaolosta Taleban on tietoinen, ja jotka siksi ovat suuressa vaarassa.

Keitä he ovat?

Monien muiden pakenevien afgaaniuskovien tavoin ”Arman” joutui jättämään kaiken pakoon lähtiessään. Hän on 24-vuotias yliopisto-opiskelija, joka kääntyi kristinuskoon vuonna 2017. Rohkeana osoituksena uskostaan hän muutti viralliseen henkilötodistukseensa uskonnokseen kristinuskon. Aiemman hallinnon aikana se oli mahdollista. Nyt Afganistanin kansalaisten henkilörekisteri on Talebanien hallussa ja hän pelkää, että he löytävät hänet sen avulla.

Armanin kotikylässä tiedetään hänen uskostaan, joten jos joku haluaa päästä Talebanien suosioon, hän voi ilmiantaa Armanin. Tämän suuren vaaran vuoksi Arman evakuoitiin naapurimaahan ja hänellä on väliaikainen turvapaikka. Paetessaan hän joutui jättämään perheensä, joilla ei ole passeja. Nykyinen asunto on väliaikainen ja hän tarvitsee kiireesti muuton pysyvään asuinmaahan.

”Maalik” ja ”Zahra” ovat uskova aviopari, jotka ovat myös hengenvaarassa. Ennen vallanvaihtoa he olivat kotiseurakuntien verkoston aktiivijäseniä. Maalik teki töitä useissa valtion virastoissa viidentoista vuoden ajan, ja Zahra oli lääkäri valtionsairaalassa.

Kuten nyt tiedetään, Taleban jahtaa edelliselle hallinnolle työskennelleitä ja kodin ulkopuolella työskennelleitä koulutettuja naisia. Heidän henkensä eivät ole ainoastaan Talebanien uhkaamina, vaan myös naapureiden, jotka tietävät heidän uskostaan. Sen vuoksi Maalik, Zahra ja heidän kaksi pientä lastaan ovat joutuneet piileskelemään. Armanin tavoin hekin odottavat pääsyä turvalliseen paikkaan.

Arman, Maalik ja Zahra ovat vain kolme niistä uskovista, jotka ovat joutuneet pakenemaan henkensä edestä. Monet ovat yhä jumissa Afganistanissa toivoen pääsevänsä turvaan. Yhteydenpito heihin on yhä vaikeampaa, sillä Talebanit pyrkivät paikantamaan heidän puhelimensa. Siksi he pitävät sijaintinsa salassa ja vaihtavat usein paikkaa. Jatkuvan paikasta toiseen siirtymisen vuoksi heidän lapsensa eivät voi käydä koulua.

Rukoile näiden 260 afgaaniuskovan puolesta, että Jumala varjelisi heitä ja ohjaisi heidät turvaan!

Tule mukaan tiistaina 9.8. Vartti Vainotuille -rukoushetkeen, jonka aiheena on Afganistan.

Lähde: Marttyyrien Ääni, Australia

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print