Your Cart

Afgaanien kääntymyksen hinta

Afgaanien kääntymyksen hinta

Afganistanilaiset riskeeraavat kaiken kristinuskoon kääntyessään. Aabroo* on yksi heistä. Hän lähti kotimaastaan kauan ennen Talebanin valtaannousua.

Aabroo tuli uskoon vuonna 2015 ja joutui lähes välittömästi aviomiehensä ja sisarustensa hyljeksimäksi. ”He vaativat minua hylkäämään Jeesuksen. He sanoivat että olen luopio, mutta jatkoin uskossani”, hän kertoo.

Pian kristinuskoon kääntymisen jälkeen Aabroon mies kuoli. Se oli traumaattista aikaa, vaikka mies olikin vastustanut hänen uskoaan. ”Ajattelin perheeni tarinan olevan loppu, elämäni olevan ohi, mutta Jeesuksen rauha oli ihmeellistä. Vaikeuksia oli paljon, etenkin kun minun oli lasteni kanssa lähdettävä pois kotoa. Kukaan ei kahteen vuoteen antanut minulle asuntoa, enkä voinut ilmoittaa lapsiani kouluun.”

”Se oli vaikeaa aikaa, mutta Pyhä Henki oli voimani. Iloitsin uskossani Jeesukseen.” Aabroo viittaa Markuksen evankeliumin 4. luvussa olevaan kertomukseen siitä, miten Jeesus tyynnytti myrskyn. ”Elämäni oli kuin myrskyssä keikkuva vene opetuslapset kyydissään, kun Jeesus nuhteli myrskyä. Jeesus nuhteli kaikkia elämäni myrskyjä.”

Aabroo palvelee nyt Afganistanista paenneita perheitä. Itse asiassa hän uskoo Jumalan lähettäneen hänet sen vuoksi uuteen kotiinsa – olemaan valmiiksi paikalla auttamassa afgaanipakolaisia kun hetki koittaa.

”Rukoilen, että sukulaiseni, naapurini ja ystäväni tulisivat tuntemaan Jeesuksen, maailman valon. Rukoile puolestani, että yhä useammat avaisivat sydämensä Jeesukselle ja ottaisivat Hänet vastaan. Minun uskoni on suuri ja Jumalani on suuri”, Aabroo sanoo.

Viha vaihtuu rakkaudeksi

Marttyyrien Ääni tukee pakenemaan joutuneita afgaanikristittyjä. Yhteistyökumppanimme Pakistanissa, Nargus, on äskettäin jälleen käynyt viemässä heille apua.

Toinen afgaaniuskova, joka on kärsinyt paljon uskonsa tähden mutta kokenut evankeliumin muuttavan voiman, on Abas*.

Abas on entinen imaami. ”Koraania tutkiessani huomasin, että siitä puuttui jotain, joten aloin lukea Raamattua. Pian sen jälkeen tapasin kristityn pastorin ja tulin uskoon.”

Abasin kääntymyksellä oli dramaattisia seurauksia: ensinnäkään hän ei enää ollut vihainen äärimuslimi, ja toiseksi hänestä tuli merkitty mies.

”Ennen kuin minusta tuli kristitty oli hyvin katkera. Inhosin kaikkia ja olin täynnä vihaa ihmiskuntaa kohtaan. Elin äärimuslimin tavoin ja ajattelin olevani ainoa oikeamielinen ihminen maan päällä. Jeesuksen kohdattuani muutuin aivan yhtäkkiä– koin armon, ja ristiinnaulitun Kristuksen rakkaus astui sydämeeni. Aloin rakastaa kaikkia.”

Tuo rakkaus ei kuitenkaan saanut vastakaikua. Vuosi kääntymyksen jälkeen joku heitti kranaatin hänen kotiinsa ja sen jälkeen hänet yritettiin siepata. Nämä sen lisäksi, että hänen perheensä ja ystävänsä olivat hylänneet hänet ja hän oli menettänyt yrityksensä. ”Menetin kaiken muun, paitsi Jeesuksen”, hän sanoi.

”Rukoile puolestani, että pysyn vahvana ja elän kristittynä vaikka se merkitsisi kuolemaa. Pelkoni on poissa ja minussa on elävä usko Jeesukseen, joten en pelkää vainoa tai tapetuksi tulemista.”

* Nimet muutettu

Lähde: Release International

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print