Your Cart

18.3.2024
Raamattuja salakuljettanut Eun-Ji jäi kiinni, ja häntä odottivat kuulustelut. ”Älä ota minua vielä pois, auta minut vapaaksi!”, hän rukoili, ja Jumala vastasi.

Pohjois-Korea on monessa mielessä synkkä maa. Kim-suvun astuttua valtaan sen ympärille muodostui henkilökultti. Maahan laskeutui henkinen pimeys, kun kansan haluttiin tietävän vain johdon valitsema totuus. Pimeys levisi hengelliselle puolelle, kun ainoaksi maailmankatsomukseksi tuotiin Kim-suvun palvomisen ideologia juche.

Neuvostoliiton hajoaminen jyrkensi maan alamäkeä. Samaan aikaan se eristäytyi täysin muulta maailmalta.

90-luvulle tultaessa ihmiset näkivät nälkää. Maan infrastruktuuri oli pahasti rappeutunut, ja pimeys laskeutui konkreettisesti pohjoiskorealaisten ylle: sähköä ei ollut saatavilla kuin muutamaksi tunniksi päivässä. Tilanne on Pohjois-Koreassa edelleen sama, öisen ajan satelliittikuvissa ei maata edes näy pääkaupunkialuetta lukuun ottamatta.

Kun ruoka-annoksia tai rahaa ei tullut, alkoi laiton salakuljetus Kiinasta. Oli kyse selviytymisestä. Joka paikassa oli nälkään kuolleiden ihmisten ruumiita.

Salakuljettaja löytää seurakunnan

29-vuotias Eun-Ji tarttui mahdollisuuteen ja alkoi salakuljettamaan tavaroita Kiinasta Pohjois-Koreaan. Hän oppi taitavaksi tavarankuljettajaksi, ja hänestä tuli arvostettu henkilö perheessään ja yhteisössään. Hänen luokseen tultiin, kun oltiin vailla ruokaa tai jotain muuta tarpeellista.

Kiinassa ollessaan Eun-Ji meni erään kerran kristilliseen seurakuntaan vaikka tiesikin sen olevan vaarallista. Eun-Jin ensikokemus kristinuskosta ei ollut miellyttävä. Hän osallistui jumalanpalvelukseen, jossa ihmiset lauloivat ja rukoilivat äänekkäästi. Eun-Ji voi pahoin. Tilaisuuden jälkeen häntä kiukutti kun hänelle tultiin kertomaan valheita Pohjois-Koreasta ja puhuttiin ”ikuisista johtajista” Kim Il-sungista ja Kim Jong-ilistä julkeasti ja loukkaavasti.

Hänen vihaansa vastattiin kuitenkin rakkaudella. Hänelle tarjottiin kuppi kahvia, ja hänen puolestaan rukoiltiin. Hänelle annettiin jopa rahaa perheen auttamiseksi. Eun-Ji leppyi. Nämä ihmisethän välittivät hänestä.

Hänelle neuvottiin jopa, miten hän pääsisi kotiin Pohjois-Koreaan turvallisempaa reittiä, jonka varrella olisi toinen kirkko, josta hän saisi apua. Siitä seurakunnasta tuli Eun-Jille tärkeä pysähdyspaikka tulevilla salakuljetusmatkoilla. Siellä hän sai seuraavien neljän vuoden aikana kuulla evankeliumia ja oppia, mitä Jeesuksen seuraaminen tarkoittaa.

Jumala vastasi hätärukoukseen

Oli pimeä ja kylmä joulukuun yö. Eun-Ji oli ylittämässä Kiinan ja Pohjois-Korean rajaa selässään säkillinen tavaraa. Hän osasi liikkua metsässä, ja lumi valaisi hänen tietään. Yhtäkkiä hän huomasi, että partio kiinalaisia rajavartijoita lähestyi häntä. Eun-Ji kyykistyi ja alkoi rukoilla sydän pamppaillen, niin kuin oli seurakunnassa oppinut.

Yksi vartijoista tuli suoraan häntä kohti, ja hän luuli jo jääneensä kiinni. Sitten mies ohittikin hänet täpärästi, ja partio jatkoi matkaansa häntä huomaamatta. Silloin Eun-Ji ymmärsi, että Jumala oli vastannut hänen rukoukseensa. Eun-Jista tuli siinä hetkessä Jeesuksen seuraaja.

Pian sen jälkeen Eun-Ji lähti mukaan entistä uskaliaampaan hankkeeseen, Raamattujen salakuljettamiseen. Vuonna 2005 Pohjois-Korean hallinto päätti kitkeä laittoman salakuljetuksen ja otti käyttöön entistä järeämmät keinot.

Kiinnijääneiden salakuljettajien lisäksi koko heidän perheensä ja asiasta vaienneet pakkosiirrettäisiin köyhälle maaseudulle, jossa he joutuisivat elämään entistäkin niukemmin. Ei mennyt kauaa, kun hänet kavallettiin, ja hän joutui perheineen lähtemään kauas pois kotoa kaupungista.

Pidätys ja ihmeellinen pako

Pian sen jälkeen hänet pidätettiin. Hän oli varma, että nyt paljastuisi, että hänestä oli tullut kristitty ja hän oli salakuljettanut Raamattuja Pohjois-Koreaan. Eun-Ji näki jo itsensä teloitusryhmän edessä. Hänet vietiin kuulusteluja varten jääkylmään huoneeseen, jossa oli kalterit ikkunoissa.

Hän oli kauhuissaan. Hän oli kuullut, että kuulusteluissa käytetään kidutusta. Kun yön pimeys laskeutui raskaana hänen päälleen, hän huusi Jumalalle hiljaa mielessään: ”Älä ota minua vielä pois, auta minut vapaaksi!”

Eun-Ji havahtui yöllä hereille, kun ovelta kuului ääntä. Huoneeseen kajasti valokiila, kun ovea raotettiin varovasti. Ovella seisoi pieni lapsi, joka säntäsi karkuun jättäen oven auki. Eun-Ji jäi tuijottamaan avointa ovea. Hän kurkkasi varovasti ovesta ulos. Käytävällä paloi valo, mutta siellä ei ollut ketään. Eun-Ji tarttui tilaisuuteen ja livahti ulos kenenkään huomaamatta.

Kuka avasi oven Eun-Jille? Oliko se enkeli? Eun-Ji arvelee, että lapsi oli tullut viereisestä orpokodista katsomaan, löytyisikö talosta jotain näpistettävää ja sattui avaamaan oven juuri siihen huoneeseen, jossa hän oli.

Nyt Eun-Ji ja hänen aviomiehensä asuvat Etelä-Koreassa ja tekevät työtä Pohjois-Koreasta paenneiden parissa. Eun-Ji saa joskus tilaisuuden olla yhteydessä sukulaisiinsa entisessä kotimaassaan. Hän luottaa siihen, että hänen kylvämänsä siemenet jatkavat kasvuaan Pohjois-Korean pimeydessäkin ja Jumalan valtakunta kasvaa siellä salassa ja siunattuna.

KUUNTELE:

Kuuntele VOM Siskot ohjelma Radio Deistä tiistaina 19.3. klo 20 tai tämän linkin kautta: vom-siskot-ohjelmat

TULE MUKAAN:

VOM Siskot Vartti vainotuille LIVE-rukoushetki on Facebookissa ja YouTubessa tiistaina 19.3. klo 18 alkaen. Tule mukaan rukoilemaan!

Tervetuloa kaikki siskot Marttyyrien Ääni VOM Siskot -ryhmään Facebookissa.

LAHJOITA:

Marttyyrien Ääni palvelee pohjoiskorealaisia kristittyjä tukemalla koreankielisiä kristillisiä radio-ohjelmia, jotka kuuluvat laajalti eri puolilla Aasiaa. Lahjoituksen avustustyöhön voi tehdä viitenumerolla 871 091. Lahjoitustilinumeromme on: FI08 5789 2320 0566 01.

Lataa pdf tästä.

Pohjois-Korea – Uskovat vankileireille teljettyinä

Pohjois-Koreassa kaikkia kristityiksi paljastuvia, kristinuskoa tai Raamattua kohtaan kiinnostusta osoittaneita, pidetään valtion vihollisina. Tällä hetkellä noin 30 000 kristityn arvioidaan olevan vangittuna Pohjois-Koreassa, epäinhimillisissä oloissa kärsien. Diakoni Jang ja Kyung Jae Kim ovat kaksi heistä. Zheng Wen Shi, joka tunnetaan myös nimellä diakoni Jang, on Pohjois-Korean ja Kiinan kansalainen, joka

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print