Your Cart

Vankilaviranomaiset ”säikähtäneitä” uskovan vangin saamista kirjeistä

Professori Solomon Tarfa. Kuva: CSW

Nigeriassa vangittuna olevan uskovan vartijat ovat olleet hämmästyneitä tervehdyksistä, joita hänelle on vankilaan lähetetty.

Professori Solomon Tarfa perusti vaimonsa kanssa kristillisen orpokodin Pohjois-Nigerian Kanon osavaltioon, jossa on käytössä sharia-laki. Orpokoti perustettiin vuonna 1996, ja yli kahden vuosikymmenen ajan he pelastivat hylättyjä lapsia lastenkotinsa suojiin.

Muslimienemmistöisessä Kanossa professori Tarfan orpokoti alkoi kiinnittää huomiota. Vuonna 2019 viranomaiset tekivät sinne ratsian ilman etsintälupaa väittäen, että orpokodilla ei ollut toimintaan tarvittavia lupia. Se todettiin myöhemmin oikeudessa perättömäksi syytteeksi.

Siitä huolimatta lapset otettiin pois orpokodista, heidät lähetettiin islamilaisiin orpokoteihin ja professori Tarfaa syytettiin petoksesta. Hän oli pidätettynä 41 päivää, sen jälkeen vuoden, kun hän valitti syytteistä tietäen, että ne perustuivat hänen toimintaansa kristittynä.

Tämän vuoden maaliskuun 3. päivänä professori Tarfa pidätettiin uudelleen ja lähetettiin kahdeksi vuodeksi vankilaan. Nyt häntä syytettiin orpokodin rekisteröintikirjan väärentämisestä.

Professori Tarfa on yksi heistä, joiden vankilaosoite on Marttyyrien Äänen ylläpitämällä vankilistalla ja jolle suomalaisetkin ovat lähettäneet rohkaisevia kirjeitä ja kortteja.

Tervehdykset rohkaisevat

Nyt hänen vaimonsa kertoo: ”Kiitos paljon miehelleni antamastanne tuesta. Mieheni saa paljon kirjeitä eri puolilta maailmaa. Ne rohkaisevat häntä pysymään vahvana ja järkkymättömänä.”

Vangeille kirjoittaminen on yksi konkreettisista tavoista, miten voimme osoittaa tukemme vainotuille.

Mutta miten vankilaviranomaiset suhtautuvat vankien saamiin kirjeisiin ja kortteihin? Saako vanki hänelle lähetetyt kirjeet? Vastaus vaihtelee maasta ja tapauksesta riippuen. Vanginvartijoiden käsiin ne kuitenkin päätyvät, ja heitä ne muistuttavat siitä, että heidän tekojaan seurataan.

Professori Tarfan tapauksessa vaikutukset olivat välittömiä.

”Vankilaviranomaiset pelästyivät, kun kirjeitä alkoi saapua. Heidän oli kuitenkin avattava ne ja luettava ne mieheni edessä”, professorin vaimo kertoo. ”He pyysivät häntä antamaan kirjeet minulle, eikä hän saa itse vastata niihin. Minä otan ne talteen. Kiitos paljon.”

Professori Tarfan vaimo kertoo, että tervehdykset rohkaisevat heitä molempia ja auttavat heitä pysymään vahvoina kohtaamansa vainon keskellä. ”Me luotamme Jumalaan, jolla on tilanne hallinnassaan.”

Jos haluat kirjoittaa uskonsa tähden vangituille, pyydä toimistostamme ylläpitämämme vankien osoitelista. Mukana tulevat myös ohjeet. Listan voit tilata puhelimitse: 040 5522 309, sähköpostitse: info@marttyyrienaani.fi tai nettisivumme yhteydenottolomakkeen kautta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print