Your Cart

Tadzikistan: Pastori vapautunut vankilasta

Pastori Bakhrom Kholmatovin perhe sai mitä parhaimman joululahjan, kun pastori vapautui yllättäen etuajassa vankilasta 18. joulukuuta, ja pääsi viettämään joulua perheensä kanssa.

Pastori Kholmatov johti Hudžandin kaupungissa Sonmin Sonbogym -nimistä seurakuntaansa pidätykseensä saakka huhtikuussa 2017. Tuolloin salainen poliisi suoritti ratsian seurakuntaan, uhkaili ja hakkasi seurakuntalaisia, pidätti pastorin ja takavarikoi seurakunnan omaisuutta.

Myöhemmin useat seurakuntalaiset menettivät työpaikkansa tapauksen vuoksi.

Viranomaiset väittivät, että ratsian yhteydessä takavarikoidut kristilliset laulut ja Josh McDowellin kirja ”Enemmän kuin puuseppä” sisälsivät ääriajattelua ja yllyttivät uskonnolliseen vihaan. Heinäkuussa 2017 hänet tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Hänen oli määrä vapautua tämän vuoden maaliskuussa.

Useisiin muihin seurakuntiin tehtiin ratsioita ja niitä suljettiin samoihin aikoihin pastori Kholmatovin pidätyksen kanssa.

Kiitos kaikille, jotka lähetitte tervehdyksiä pastori Kholmatoville ja hänen vaimolleen Gulnoralle ja rukoilitte heidän puolestaan!

Lähde: Marttyyrien Ääni, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print