Your Cart

Pastorille tuomio Tadžikistanissa

Basaaritunnelmaa Hudžandissa. Kuvan lähde: Visualhunt/Boonlong1

 

Protestanttinen pastori Bakhrom Kholmatov on tuomittu kolmeksi vuodeksi vankilaan “ääriaatteellisten laulujen laulamisesta kirkossa ja siten ‘uskonnolliseen vihaan’ yllyttämisestä”. Viranomaiset ovat uhkailleet perheenjäseniä, ystäviä ja seurakuntalaisia seurauksilla, jos he kertovat mitään yksityiskohtia tapauksesta, oikeudenkäynnistä tai tuomiosta.

 

Sugdin maakunnan pääkaupungissa Hudžandissa toimivan Täyden Evankeliumin -seurakunnan pastori tuomittiin heinäkuun alussa. Hänet pidätettiin 18. huhtikuuta, jonka jälkeen häntä pidettiin salaisen poliisin pidätystiloissa. Oikeudenkäynnin aikana häntä pidettiin poliisin alaisuudessa toimivassa pidätyskeskuksessa ja tuomion julistamisen jälkeen hänet siirrettiin vankeuteen tuntemattomaan paikkaan.

 

Viranomaiset väittävät, että seurakunnan toiminta jatkuu edelleen normaalisti. ”Jumalanpalvelukset jatkuvat, mutta kuinka tilanne voisi olla normaali kaiken tapahtuneen jälkeen? Seurakunta on hyvin huolissaan pastorin puolesta”, uskovat sanoivat. ”Suuri osa uskovista on lakannut käymästä seurakunnassa ratsian, kuulustelujen ja uhkailujen jälkeen. He pelkäävät, että pastorin tavoin myös heidät pidätetään.”

 

Turvallisuusviranomaiset, salainen poliisi ja uskontoasioiden ministeriön edustajat ovat suorittaneet ratsioita myös muihin Täyden Evankeliumin seurakuntiin Sugdin maakunnassa. Konibodomissa yksi seurakunnista suljettiin maaliskuussa sen jälkeen, kun sinne oli tehty ratsia ja seurakuntalaisia oli kuulusteltu sekä pahoinpidelty. Lisäksi salainen poliisi painosti työnantajia irtisanomaan seurakuntaan kuuluvat työpaikoiltaan.

 

Lähde: Forum 18

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print