Your Cart

Sudan: Kaksi pastoria pidätetty, vapautetuista pidätysmääräys

Pastori Abdelrahim. Kuva: Morning Star News
Pastori Abdelrahim. Kuva: Morning Star News

Sudanin turvallisuuspalvelu on pidättänyt kaksi sudanilaista pastoria Khartoumin alueella 18. joulukuuta. Aiemmin vapautetuista pastoreista Peter Yen Reithistä ja Michael Yatista puolestaan on annettu pidätysmääräys.

Turvallisuuspalvelu NISS pidätti molemmat Sudan Church of Christ -seurakunnan (SCOC) johtajat kodeistaan aamuseitsemältä. Pastori Kowa Shamaal, seurakunnan lähetysjohtaja, pidätettiin kotoaan Pohjois-Khartoumissa ja pastori Hassan Abdelrahimin kotoaan Omdurmanissa.

Perheille tai seurakunnalle ei ole kerrottu pidätysten syytä eikä pidätettyjen olinpaikkaa. Pastorit olivat aiemmin vastustaneet viranomaisten suorittamaa seurakunnan rakennusten tuhoamista. Pastori Shamaalin kirkko tuhottiin kesäkuussa 2014 ja Abdelrahimin kirkko 27. lokakuuta tänä vuonna. Paikallisviranomaiset väittävät, että viimeksi tuhottu kirkko oli valtion maalla. Seurakunnan johtajat kiistävät väitteen.

Pidätykset tulivat neljä kuukautta sen jälkeen, kun eteläsudanilaiset pastorit Peter Yen Reith ja Michael Yat vapautettiin kahdeksan kuukauden vankeuden ja valheellisten syytteiden jälkeen. Pastorit eivät kuitenkaan saaneet nousta maasta poistuvaan lentokoneeseen vapautumistaan seuraavana päivänä. Heidän onnistui poistua Sudanista muuta kautta ja pikaisesti Etelä-Sudanissa käytyään molemmat pastorit perheineen pakenivat kolmanteen maahan. Viime kuussa Khartoumin vetoomustuomioistuin antoi pastoreista pidätysmääräyksen NISS:n vaadittua tapauksen uudelleenkäsittelyä.

Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print