Your Cart

Sudan – Jälleen kirkko tuhottu

Sudanin Church of Christ -kirkko Omdurmanissa, joka tuhottiin helmikuussa 2014. Kuva: Morning Star News
Sudanin Church of Christ -kirkko Omdurmanissa, joka tuhottiin helmikuussa 2014. Kuva: Morning Star News

Sudanin viranomaiset ovat tuhonneet Sudanin Church of Christ (SCOC) –seurakunnan rukoushuoneen samalla alueella Omdurmanissa, missä viikkoa aiemmin tuhottiin toinen kirkko.

Tuhottuaan luterilaisen kirkon 21. lokakuuta, viranomaiset tuhosivat samalta alueelta SCOC-seurakunnan rukoushuoneen varoittamatta asiasta etukäteen, kertovat seurakunnan johtajat. Paikalliset viranomaiset sanovat rakennuksen olleen hallituksen omistamalla tontilla, jonka seurakunnan johtajat kiistävät jyrkästi.

”Näyttää siltä, että seurakunnat ovat hallituksen systemaattisten toimenpiteiden kohteena tällä hetkellä”, sanoi yksi seurakunnan johtajista. ”He eivät varoittaneet meitä ennen purkamista.” Seurakunnan johtajat valittivat asiasta uskontoasioiden ministeriöön, mutta he eivät ole saaneet vastausta.

SCOC-seurakunnalla on 120 jäsentä ja se on perustettu vuonna 1998. Seurakunnan johtajien mukaan heillä tulee olemaan vaikeuksia löytää tulevien viikkojen aikana paikkaa raamattutunneille ja sunnuntaijumalanpalveluksille. Seurakuntalaiset aikovat pitää sunnuntaijumalanpalveluksen läheisellä pellolla aikaisin aamulla, ennen kuin lämpötilat kohoavat. Uskontoasioiden ministeriö ilmoitti huhtikuussa 2013, että Sudaniin ei enää myönnettäisi rakennuslupia kirkoille, koska eteläsudanilaisten määrä maassa on vähentynyt.

Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print