Your Cart

Sri Lankan kristittyjen vaikeudet jatkuvat uudistuksista huolimatta

sri-lanka-church
Tuhottu rukoushuone Sri Lankassa. Kuva: Release International

Sri Lankan historia on ollut myrskyisä: lukuisia miehityksiä ja siirtomaahallinto, kasvavaa nationalismia ja etnisiä konflikteja. Pienen saarivaltion 30 vuotta kestänyt sisällissota valtaväestön, sinhalien, ja vähemmistössä olleiden Tamilitiikerien välillä päättyi vuonna 2009 Tamilitiikerien tappioon. Sen jälkeen vihamieliset katseet ovat kohdistuneet kristittyihin.

Sri Lankaan valittiin uusi presidentti viime vuonna ja kristityt uskoivat sen tuovan käänteen parempaan. ”Miriam”, srilankalainen ihmisoikeusasianajaja, kertoo edellisen hallinnon olleen ääribuddhalaisten vaikutukselle altis, jonka vuoksi kristityt kärsivät jatkuvasti väkivaltaisista hyökkäyksistä.

Maithripala Sirisenan valinnasta on kulunut vuosi, ja Miriamin järjestö on sinä aikana kirjannut yli 120 hyökkäystä kristittyjä vastaan.

”Uuden hallinnon myötä ääribuddhistit ovat perääntyneet ja valinneet strategisemman lähestymistavan”, kertoo Miriam. ”Kristittyjen vaino tapahtuu nyt lainsäädännöllisten rajoitusten muodossa. Sen lisäksi paikallisviranomaisten suorittama vaino on lisääntynyt. Monella tapaa se on huolestuttavampaa, sillä kyseessä ovat viranomaiset.”

Rukoushuoneita ja rukousryhmiä on lakkautettu, kristillisiä hautajaisia on estetty ja myös väkivaltaisista hyökkäyksistä on tietoja.

Vaikka Sri Lankassa on muitakin uskonnollisia vähemmistöjä, seitsemän prosenttia väestöstä muodostavat kristityt kärsivät kovinta vainoa. Kristinuskoa pidetään länsimaisena siirtomaauskontona. Kansallinen identiteetti on vahvasti buddhistinen ja sen seurauksena buddhalaismunkkeja on valittu viranomaistehtäviin. Usein munkit ovat jopa johtaneet hyökkäyksiä kristittyjä vastaan.

Suomen Marttyyrien Ääni saa tällä viikolla vieraakseen pastori Eraj De Melin Sri Lankasta. Tule kuulemaan, mitä kerrottavaa hänellä on Sri Lankan kristittyjen tilasta! Tilaisuuksien ajankohdat ja paikat löytyvät esimerkiksi tästä klikkaamalla.

Lähde: Christian Today

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print