Your Cart

Rukousaiheita maailmalta: Vietnam, Nepal, Pakistan

Huom! Viikottaiset rukousaiheet jäävät joulutauolle ja palaavat jälleen keskiviikkona 4.1.2017.

Salainen raamattukoulu Vietnamissa.

Vietnamissa on tullut voimaan sosialistisen Vietnamin ensimmäinen uskontolaki. Viranomaisten mukaan laki tehostaa uskonnollisten asioiden hallinnointia. Ihmisoikeusryhmät pelkäävät lain kuitenkin ennemmin rajoittavan jo ennestään heikkoa uskonnonvapautta kuin suojaavan sitä. Uusi laki vaatii muun muassa, että uskonnollisten ryhmien täytyy olla rekisteröityjä ja viranomaisten hyväksymiä ennen kuin ne saavat toimia. Lisäksi laissa on hatarasti määriteltyjä termejä, joita pelätään voitavan käyttää uskonnollisia ryhmiä tai henkilöitä vastaan. Uskontoa ei lakitekstin mukaan saa käyttää heikentämään ”kansallista turvallisuutta”, ”kansallista yhtenäisyyttä” tai ”yleistä järjestystä”. Vietnamin naapurimaassa Kiinassa edellä mainittuja termejä käytetään jatkuvasti perusteena tuomita kristittyjä vankeuteen. Nähtäväksi jää, miten uusi laki tulee näkymään kristillisten seurakuntien toiminnassa.
Lähde: Marttyyrien Ääni, World Watch Monitor

Syytettyinä olleet kristityt. Kuva: World Watch Monitor

Nepalissa on viimein käyty oikeudenkäynti kahdeksaa kristittyä vastaan, joita syytettiin uuteen perustuslakiin lisätyn käännyttämisen kieltävän lain rikkomisesta. Kesäkuussa kathmandulainen Teach Nepal -järjestö järjesti traumaterapiaa Charikotin kaupungissa viime vuoden maanjäristyksessä traumatisoituneille lapsille. Tapahtuman päätteeksi kaikki lapset saivat lahjapaketin, joka sisälsi kristillisen sarjakuvalehden. Kristittyjen väitettiin yrittäneen käännyttää lapsia ja heidät pidätettiin. Oikeudenkäyntiä lykättiin kaikkiaan neljä kertaa. Joulukuun 6. päivä oikeus antoi viimein tuomionsa: kaikki syytteet hylättiin. Oikeudenkäynti oli ensimmäinen lajiaan käännyttämisen kieltävän lain tultua voimaan, joten sitä voi pitää ennakkotapauksena, joka antaa viitteitä uskonnonvapauden suunnasta Nepalissa jatkossa.
Lähde: Christian Solidarity Worldwide

Pakistanilainen 17-vuotias ”Sara” (ei hänen oikea nimensä) joutuu piileksimään Pakistanissa paettuaan sieppaajiltaan, peloissaan ja raskaana. Lahoressa asuva Sara siepattiin seitsemän kuukautta sitten. Sieppaajien sanotaan olevan hänen musliminaapureitaan, jotka kutsuivat hänet syömään ja huumasivat hänet. Seitsemän seuraavaa kuukautta häntä pidettiin vankina ja käytettiin hyväksi. Sara onnistui pakenemaan viime viikolla ja palaamaan kotiinsa. Marttyyrien Äänen kumppanit huolehtivat hänestä nyt turvatalossa, sillä hänen ei ole turvallista asua perheensä luona. Kumppanimme hakevat hänelle myös oikeutta lakiteitse.
Lähde: Marttyyrien Ääni. Kuvan tytöt eivät liity tapaukseen.

Pdf-versio tästä klikkaamalla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print