Your Cart

Pastori Raymond Koh: 1000 päivää avoimia kysymyksiä

Pastori Koh vaimonsa ja lastensa keskellä.

Marraskuun 17. päivänä Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa järjestettiin muistotilaisuus pastori Raymond Kohin puolesta, sillä hänen katoamisestaan oli muutamaa päivää aiemmin tullut kuluneeksi 1000 päivää. Pastorin vaimo Susanna Koh puhui tilaisuudessa.

Raymond Kohin perheen ja ystävien tuntemaa epätoivoa pahentaa turhautuneisuus hitaasta tahdista, jolla lähes viisi kuukautta sitten sisäministeriön nimittämän sieppausta tutkivan toimiryhmän työ edistyy. Perhe on jäänyt pimentoon siitä, miten tutkinta etenee.

Puheessaan Susanna kertoi, että kun viranomaiset vierailevat hänen ja heidän lastensa Estherin, Elizabethin ja Jonathanin luona he kysyvät samat kysymykset, jotka on kysytty jo moneen kertaan sieppauksen jälkeen.

”Sanoin heille, että heidän kysymyksensä ovat epäoleellisia. Teidän pitäisi tutkia hänen vihamiehiään – häntä, joka lähetti Raymondille kaksi luotia vuonna 2011, häntä joka lähetti minulle oletettavasti pernaruttoa sisältäneen jauhekirjeen, ja häntä joka lähetti meille tappouhkauksen.”

”Kysymys kuuluu: mitä kerrottavaa poliiseilla on tutkintansa etenemisestä 1000 päivää sieppauksen jälkeen? Ei mitään”, Susanna totesi muistotilaisuudessa, johon oli saapunut noin sata osallistujaa.

Tilaisuudessa puhuessaan Susanna näytti rauhalliselta, mutta hänen silmistään loisti määrätietoisuus jatkaa taistelua vastausten saamiseksi. Hän ei hae niitä ainoastaan oman miehensä osalta, vaan myös muiden kadonneiden aktivistien, kuten Amri Che Matin, pastori Joshua Hilmyn ja hänen vaimonsa Ruthin puolesta. He kaikki katosivat kolmen kuukauden sisällä toisistaan.

Ryhmä tuntemattomia miehiä piiritti pastori Kohin auton keskellä kirkasta päivää Petaling Jayassa, Selangorissa, helmikuun 13. päivä vuonna 2017.

Viime huhtikuussa Malesian ihmisoikeuskomissio Suhakam julisti, että poliisin erityisen tiedusteluosaston agentit olivat sekaantuneet pastori Kohin sekä Amri Che Matin sieppauksiin.

Heinäkuussa sisäministeri Tan Sri Muhyiddin Yassin perusti seitsenhenkisen työryhmän tutkimaan hovioikeuden tuomari Datuk Abd Rahim Udan johdolla pastori Kohin ja Amri Che Matin katoamisia.

Pastori Kohin ja Amri Che Matin perheet jäävät odottamaan vastauksia.

Kuuntele lauantaina 14. joulukuuta, kello 15, Radio Deiltä tuleva Sari Palomäen tekemä haastattelu Susanna Kohista. Haastattelussa Susanna kertoo, miten perhe on selvinnyt epätietoisuuden päivistä. Ohjelma on jälkikäteen kuunneltavissa Marttyyrien Äänen Soundcloud-tilillä.

Voit myös vedota pastori Kohin puolesta sekä lähettää Susannalle ja hänen lapsilleen tervehdyksen.

Lähteet: Malaymail, Marttyyrien Ääni

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print