Your Cart

Pääsiäinen: Isku estetty Pakistanissa, väkivaltaa Egyptissä

Juttua päivitetty 19.4.2017: Armeijan tiedottajan mukaan Noreen ei ollut saanut koulutusta Isisiltä Syyriassa, kuten aiemmin kerrottiin.

Suuremmilta iskuilta vältyttiin tänä pääsiäisenä, kun Pakistanin viranomaiset onnistuivat estämään kristittyjä vastaan suunnitellun itsemurhaiskun Lahoressa.

Viranomaiset saivat vihjeen suunnitellusta iskusta ja suorittivat sen perusteella lauantaina ratsian taloon, jossa piileskeli kolme henkilöä: 32-vuotias Ali Tariq ja hänen 20-vuotias vaimonsa Noreen Laghari (kuvassa) sekä kolmas henkilö. Noreen opiskeli lääketiedettä yliopistossa Hyderabadissa, mutta oli kadonnut helmikuun alussa. Myöhemmin kävi ilmi, että Isisin värvääjät olivat olleet häneen yhteydessä sosiaalisen median kautta ja hän oli radikalisoitunut ja lähtenyt Lahoreen. Hän ja kaksi muuta saivat tehtäväkseen suorittaa itsemurhaiskun kirkkoon Lahoressa pääsiäisenä.

Kolmikko ei antautunut, vaan ryhtyi tulittamaan viranomaisia kohti. Seuranneessa laukaustenvaihdossa Tariq kuoli, neljä sotilasta ja kaksi poliisia loukkaantui. Noreen ja kolmas henkilö pidätettiin sen jälkeen, kun Noreenin aseesta loppuivat panokset. Talosta löytyi kaksi räjähdeliiviä, räjähteitä ja aseita.

Egyptissä hyökkäys kristittyjä vastaan

Egyptin Minyan provinssissa, Kom El-Loufyn kylässä, jossa aiemminkin on ollut hyökkäys kristittyjä vastaan, asuu 1800 koptikristittyä, mutta heillä ei ole kirkkoa. He olivat pyytäneet turvallisuusviranomaisilta lupaa kokoontua erään kristityn kotiin rukoilemaan torstaina 13. päivä. Lupa myönnettiin ja viranomaiset olivat paikalla vastaamassa tilaisuuden turvallisuudesta.

Tilaisuuden päätyttyä, kun kristityt olivat palaamassa koteihinsa, joukko muslimeja hyökkäsi heidän kimppuunsa. Kahdeksan kristittyä loukkaantui, kaksi heistä naisia, ja kolme kristittyjen omistamaa taloa poltettiin. ”Kaikki tämä tapahtui, vaikka poliisit olivat paikalla. Kylässä oli kahdeksan suurta autollista turvallisuusviranomaisia ja yli 15 poliisiautoa. En tiedä miksi poliisit eivät ole pidättäneet ketään, kuka hyökkäsi kimppuumme”, kertoo eräs paikalla ollut kristitty.

Lähteet: Indiatimes, News18, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print