Your Cart

Neljän kristityn veljeksen kodit poltettu Egyptissä

Egypt-070912-SE013Torstaina 30. kesäkuuta äärimuslimien joukko ryösti ja poltti neljän kristityn perheen kodit Kom El-Loufyn kylässä Egyptissä. Hyökkäys sai alkunsa huhusta, jonka mukaan Ayoub Khalaf Fahmy, paikallinen kristitty maanviljelijä, oli rakentamassa kirkkoa kylään.

Kesäkuun alussa Fahmy päätti rakentaa uuden talon vanhan, yksikerroksisen talonsa paikalle. Hänen ryhdyttyään rakentamaan, kylässä alkoi kiertää huhu, että Fahmy olikin rakentamassa kirkkoa. Huhuun uskottiin laajasti, sillä vaikka Kom El-Loufyn kylässä asuu noin 1800 kristittyä, kylässä ei ole kirkkoa.

Huhujen perusteella kylän pormestari ja poliisi määräsivät Fahmyn allekirjoittamaan lupauksen, että rakennusta tultaisiin käyttämään ainoastaan asuintarkoitukseen, ei uskonnon harjoittamiseen. ”Vaikka olin allekirjoittanut lupauksen, suuri joukko äärimuslimeja hyökkäsi rakennukseni kimppuun aikaisin aamulla. He tuhosivat kaikki rakennustarvikkeet ja sytyttivät sen jälkeen rakennuksen palamaan, kirkuen samalla ’Allahu Akbar’”, kertoi Fahmy.

Poltettuaan Ayoubin rakenteilla olleen talon, joukkio ryösti ja sytytti palamaan hänen kolmen veljensä, Amirin, Ibrahimin ja Younanin talot. Raivopäinen joukko esti paloauton pääsyn kylään ja ryhtyi sen jälkeen riitelemään paikalle tulleen poliisin kanssa.

Musliminaapurit auttoivat perheet pakoon ja läheiseen kylään, jossa heidän sukulaisiaan asuu. Perheet eivät ole voineet palata kotikyläänsä.

Kolme hyökkäykseen osallistunutta pidätettiin ja poliisit tutkivat tapausta. Viranomaiset ovat julistaneet maksavansa korvauksia 15.000 Egyptin puntaa kullekin perheelle, noin 1500 euroa, mutta vahinkojen arvellaan olevan yli 500.000 punnan suuruiset.

Fahmy kertoo, että viranomaiset painostavat häntä ja hänen perhettään vetämään pois syytteet hyökkääjiä vastaan. ”Kylän pormestari pyysi meitä suostumaan sovittelutapaamiseen. Me kieltäydyimme. Sanoimme hänelle, että haluamme laillisten oikeuksiemme tapahtuvan”, Fahmy kertoo.

International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print