Your Cart

Meksiko – Kristityt perheet jätetty nälkiintymään

Yhteisomistuksessa olevaa maata Meksikossa.

Paikallisviranomaiset ja kyläyhteisön johtajat suorittivat 15. lokakuuta ratsian evankelisten kristittyjen maatiloille syrjäisessä Mariano Matamorosin kylässä. Viranomaisten pyrkimys on ollut häätää pieni protestanttisten kristittyjen ryhmä pois alueelta.

Chiapasin osavaltiossa sijaitsevassa Mariano Matamorosin kylässä asuvat 158 kristittyä jäivät lähes täysin ilman ruokaa sen jälkeen, kun viranomaiset ratsiansa yhteydessä varastivat kristityn yhteisön omistamien kuuden hehtaarin suuruisten peltojen tuottaman sadon.

Mariano Matamorosin kristityt ovat kärsineet toistuvista hyökkäyksistä vuodesta 2012 lähtien. Hyökkäysten tarkoitus on ollut käännyttää protestantit takaisin katolilaisuuteen tai saada heidät lähtemään kylästä. Uskovilta on takavarikoitu omaisuutta, heitä vastaan on tehty fyysisiä hyökkäyksiä ja heiltä on kielletty julkisten hyödykkeiden käyttö. Kesäkuussa kylän johtajat katkaisivat vesi- ja viemärijärjestelmän evankeliselta yhteisöltä.

Meksikossa toimivat ihmisoikeusryhmät sanovat, että viranomaiset Chiapasin osavaltion tasolla ovat toistuvasti kieltäytyneet puuttumasta tilanteeseen, vaikka heille on näytetty todisteita laittomasta toiminnasta. Uskovien vahingonkorvauspyyntöihin ei myöskään ole vastattu.

Kristillisten järjestöjen koordinaationeuvoston johtaja Luis Herrera sanoo, että viranomaiset ovat kieltäytyneet tutkimasta tätäkään tapausta. Yli kaksikymmentä perhettä, mukaan lukien yli 40 lasta, jäivät ilman riittävää ravintoa tuleviksi kuukausiksi. Avustusjärjestöt ovat ryhtyneet järjestämään yhteisölle avustusta.

International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print