Your Cart

Meksiko – Maata takavarikoitu uskovilta perheiltä

Chiapas
Katukauppiaita San Cristobal de las Casasin kaupungissa Chiapasissa. Kuva: Wolfgang Sauber, Wikipedia

Chiapasin osavaltion Mariano Matamorosin kylässä kylänjohtajat takavarikoivat 21. kesäkuuta 30 protestanttisen kristityn maa-alueet.

Takavarikkoa edelsivät uhkaukset takavarikoinnista sekä vesi- ja viemäripalvelujen katkaiseminen perheiltä 14. kesäkuuta. Viranomaiset eivät olleet reagoineet molempia tapauksia edeltäneisiin toistuviin julkisiin ja yksityisiin vetoomuksiin suojella protestantteja.

Kolmeen eri protestanttiseen seurakuntaan kuuluvien uskovien vaikeudet alkoivat toukokuussa 2012. He ovat kokeneet fyysisiä hyökkäyksiä, heiltä on takavarikoitu laittomasti yksityistä omaisuutta ja heitä on yritetty pakottaa kääntymään katolilaisuuteen. Toivo paremmasta heräsi tammikuussa, jolloin osavaltion hallinto neuvotteli ja allekirjoitti protestanttien kanssa sopimuksen, jossa taattiin uskonnonvapaus ja luvattiin, että kaikki takavarikoidut maa-alueet palautettaisiin heille. Osavaltion hallinto ei kuitenkaan ryhtynyt toimiin lupaustensa lunastamiseksi. Maaliskuussa kyläviranomaiset määräsivät uuden säännön, jonka mukaan protestantit eivät saisi ostaa tai myydä mitään kylässä.

– Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print