Your Cart

Lyhyet uutiset: rukousaiheita maailmalta

Sudan Church of Christ pastoritSudanissa pidätettynä olevat kaksi pastoria, Hassan Abduraheem ja Kuwa Shamal sekä sudanilainen mies, Abdulmonem Abdumawla, ovat nyt olleet oikeudessa maanantaina 21. elokuuta. Noin sata uskovaa oli kokoontunut oikeustalon eteen laulamaan ja rukoilemaan oikeudenkäynnin ajaksi. Kerroimme jo aiemmin heitä vastaan nostetuista syytteistä, joista osasta voidaan tuomita kuolemaan. Nyt voimme kertoa, että heidän lisäkseen syytettynä on 52-vuotias tshekkiläinen uskova, Petr Jasek, joka on Marttyyrien Äänen yhteistyökumppani ja Tshekin Marttyyrien Äänen johtaja. Jasekia syytetään laittomasta maahantulosta ja Sudanin maineen tahrimisesta väittämällä, että Sudanissa vainotaan kristittyjä. Hänet pidätettiin joulukuussa 2015, kolme päivää sen jälkeen, kun hän oli saapunut Sudaniin. Myös muita kolmea syytetään Sudanin maineen tahrimisesta. Seuraava oikeudenkäynti pidetään maanantaina 29. elokuuta. Rukoilkaa, että Jumala vahvistaisi näitä veljiä ja että he saisivat oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin. (Lähteet: Marttyyrien Ääni, Middle East Concern, Christian Solidarity Worldwide)

 

Kongo-Kinshasassa ennestään melko tuntematon terroristiryhmä on kiihdyttänyt hyökkäyksiään maan koillisosan Kongokristittyjä vastaan. Ryhmän tavoite on hävittää kristityt alueelta. ADF-NALU -niminen ryhmä toimi alun perin Ugandassa pyrkien vallankumoukseen, mutta heidät häädettiin maasta pois. Sen jälkeen he ovat hyökkäilleet kristittyjä vastaan lähes viikoittain hyökäten, raiskaten, ryöstäen, siepaten ja murhaten. Viimeisin isku Rwangoman kylään 13. elokuuta oli tuhoisin: ainakin 36 kristittyä surmattiin. Rukoilkaa, että Kongon viranomaiset pystyisivät takaamaan rauhan Koillis-Kongossa ja että Jumala lohduttaisi omaisiaan ja ystäviään menettäneitä. (Lähde: World Watch Monitor)

 

Asia Bibi USA 9-2012 (2)Kiitos- ja rukousaiheemme tulee Pakistanista: jumalanpilkasta kuolemaantuomitulle Asia Bibille on vihdoin määrätty käsittelypäivä korkeimpaan oikeuteen. Oikeudenkäynti pidetään lokakuun toisella viikolla. Asia Bibi tuomittiin kuolemaan vuonna 2010 ja hän on ollut vankilassa siitä saakka. Hovioikeus vahvisti tuomion vuonna 2014. Kiitämme Jumalaa siitä, että Asian tapauksen käsittely vihdoin etenee. Rukoillaan, että Asia saisi viimein oikeutta osakseen ja tuomio kumottaisiin. (Lähde: International Christian Concern)

Pdf-versio tästä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print