Your Cart

Lyhyet uutiset: Rukousaiheita maailmalta

Sudan Church of Christ pastoritSudanissa pidätettyinä olevia kahta pastoria ja sudanilaista miestä vastaan on nyt nostettu viralliset syytteet. Ensimmäinen oikeudenkäynti pidettiin sunnuntaina 14. päivä, mutta pastorit Hassan Abduraheem, Kuwa Shamal ja Abdulmonem Abdumawla eivät päässeet osallistumaan siihen, sillä vankilaviranomaiset eivät kuljettaneet heitä oikeuteen. Kuten jo aiemmin epäiltiin, heitä syytetään vakavista rikoksista. Syytteitä on ainakin seitsemän: osallisuus rikollisen sopimuksen tekemiseen, yllyttäminen sotaan valtiota vastaan, vakoilu, viranomaisten vastustamiseen yllyttäminen, yhteiskuntaryhmien väliseen vihaan yllyttäminen, valheellisten uutisten levittäminen, sotilasalueelle tunkeutuminen ja sen sekä sotilasvälineistön kuvaaminen. Yllyttämisestä sotaan valtiota vastaan sekä vakoilusta voidaan langettaa kuolemantuomio. Seuraava oikeudenkäynti pidetään sunnuntaina 21. elokuuta, muistakaa rukouksin! (Lähde: Christian Solidarity Worldwide)

Eräs kuubalainen seurakunta, johon kuuluvat uskovat nukkuivat rukoushuoneessaan estääkseen sen tuhoamisen.

Kuubassa on nyt alkanut helluntaiseurakuntien takavarikointi, josta ilmoitettiin viime vuonna. Kaikkiaan takavarikointi koskee 1400 seurakuntaa. Christian Solidarity Worldwide on tilastoinut uskonnonvapausloukkauksia Kuubassa. Heidän tilastonsa osoittaa, että tämän vuoden tammikuun ja heinäkuun välillä Kuubassa on tapahtunut 1606 erillistä uskonnonvapausloukkausta vaihdellen rukoushuoneiden takavarikoinnista niiden tuhoamiseen, mielivaltaisista pidätyksistä muuhun häirintään ja uhkailuun sekä seurakuntien johtajien henkilökohtaisen omaisuuden takavarikointia. Kuuban uskovat pyytävät rukoilemaan puolestaan, jotta he pysyisivät vahvoina vastustuksen edessä. (Lähde: Christian Solidarity Worldwide)

Tällä viikolla kiitosaiheemme tulee Keniasta Marttyyrien Äänen työn Kuva VOMparista. Länsi-Keniassa kotiseurakunnat ovat käynnistäneet yli 30 maanviljelysprojektia, joiden myötä voidaan tarjota taloudellista apua ja hengellistä koulutusta uskoville, joita al-Shabaab vainoaa. Projektien tuotoilla tuetaan seurakuntia, asennetaan kastelujärjestelmiä ja kustannetaan evankelioimisesta aiheutuvia kuluja. Seurakuntien johtajat iloitsevat mahdollisuudesta käyttää maanviljelyä keinona opettaa uskovia ja osoittaa, kuinka evankeliumi voi muuttaa ihmisen elämän kaikin tavoin. Rukoilkaa näiden projektien kehityksen puolesta ja sen puolesta, että projektien myötä uskovat saavuttavat muita yhteisönsä jäseniä.

Pdf-versio tästä

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print