Your Cart

Lyhyesti työstämme – Nahla (Irak), Suomi, Kolumbia

Irakin Kurdistanissa pidettiin maanantaina 25.9. kansanäänestys itsenäisyydestä. Itsenäisyyden kannattajat näyttävät voittavan äänestyksen, jolle ei ymmärrystä heru ympäröiviltä alueilta. Sekä Turkki että Irak ovat uhanneet jopa sotatoimilla Kurdistania. Työalueeltamme Nahlan laaksosta on jälleen tullut esirukouspyyntö: Isisiä paenneet ja Nahlasta turvaa hakeneet pelkäävät, mitä tuleman pitää. Turkki on jo aiemmin pommittanut Nahlan laaksoa. Lisäksi Kurdistanin alueella on Isisiä paenneita, jotka yhä asuvat teltoissa kamppaillen päivittäisestä toimeentulostaan. Rajojen sulkeminen Kurdistanin ympärillä vaikeuttaisi kaikkea avustustoimintaa ja jälleenrakennusta, myös Marttyyrien Äänen Nahlan laaksoon suunnittelemien projektien osalta. Juuri tänään yhteyshenkilömme Nahlasta kertoo, että he ovat hankkineet kolmeksi kuukaudeksi ruokaa, sillä ruoan hinta on rajusti nousemassa. Alkamassa ollut leipomoprojektimme on myös päätetty laittaa jäihin, kunnes tilanne selviää.
Rukoillaan, että rauha säilyisi Kurdistanissa!

Marttyyrien Ääni on asiantuntijajäsenenä Suomen eduskuntaan perustetussa Uskonnon- ja omantunnonvapauden ryhmässä kristittyihin kohdistuvan vainon osalta. Ryhmässä on vakituisia jäseniä eri puolueista. Sen seuraava tapaaminen on huomenna torstaina, 28. syyskuuta ja tällä kertaa osallistumiskutsu on lähetetty koko eduskunnalle. Tällä hetkellä käynnissä oleva vetoomuskampanjamme Kiinan kristittyjen yhä tukalammaksi käyvän tilanteen johdosta viedään ryhmään allekirjoitettavaksi. Pyydämme muistamaan rukouksin toimintaamme kyseisessä ryhmässä, että myös sen kautta voisimme vaikuttaa uskonsa tähden vainottujen kristittyjen hyväksi.

Viime vuoden joulukampanjamme vedenpuhdistuslaitteista Kolumbiaan lähti liikkeelle paez-heimoon kuuluvasta Marysta, joka oli ensimmäinen vedenpuhdistuslaitteen saaja. Oheisessa kuvassa hän on Juhani Huotarin haastateltavana. Mary karkotettiin miehensä kanssa kotikylästä heidän uskonsa vuoksi ja koska he eivät suostuneet osallistumaan paez-heimon perinteiseen uskontoon kuuluviin pakanallisiin rituaaleihin. Opettajana toimiva Mary kehotti myös opettamiaan lapsia pysymään erossa rituaaleista. Mary lähetettiin Corinto-nimiseen kylään, joka on tunnettu huumelaboratorioista, joiden vuoksi vesi on saastunutta, sekä vihamielisistä paezeista. Ensimmäinen vedenpuhdistuslaite palveli Maryn koulun 80 oppilasta mutta myös Corinton kylän muita asukkaita. Nyt Mary on jakanut lähialueille kuusi vedenpuhdistuslaitetta. Kuvernöörin lahjoittamilla materiaaleilla on rakennettu vesijohtojärjestelmää, joka kuljettaa puhtaan veden suoraan koteihin. Maryn kylästä on tullut keskipiste, josta huumepensaiden poistaminen on leviämässä muillekin alueille.

Pdf-versio tästä klikkaamalla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print