Your Cart

Lyhyesti ja rukoillen – Eritrealaiset uskovat toiveikkaita

Eritrealaiset uskovat sekä maassa että sen ulkopuolella ovat varovaisen toiveikkaita, että Eritrean ja Etiopian välillä solmittu rauhansopimus tekisi lopun vuosikymmenten vihanpidosta ja johtaisi vapaampaan Eritreaan.

”Koko perheemme Eritreassa pidättelee hengitystään suurten odotusten vallassa, toivoen ja rukoillen”, Marttyyrien Äänen yhteyshenkilö kirjoitti.

Etiopian ja Eritrean välillä on ollut sotatila vuodesta 1998. Rajat suljettiin, perheitä ja ystäviä joutui eroon toisistaan. Keskiviikkona heinäkuun 18. päivä suoritettiin ensimmäinen lento Addis Abebasta Asmaraan. Kyydissä oli ihmisiä, jotka matkasivat Eritreaan tapaamaan sodan erottamia ystäviään ja sukulaisiaan.

Kerrotaan, että yksi vankila on nyt suljettu Eritreassa ja poliittisten vankien ohella joitakin kristittyjä vapautettiin aiemmin vapautettujen 35 kristityn lisäksi.

”Olemme niin innoissamme näkemään, mitä seuraavaksi tapahtuu”, yhteyshenkilö kirjoitti.

Huoliakin on. Yhteyshenkilö pyysi rukoilemaan, että vääristynyt hengellinen opetus ei saa suosiota ja että seurakunta pysyy tiukasti juurtuneena Jeesukseen. Monet uskovat, erityisesti pitkään vangittuina olleet seurakuntien johtajat, ovat yhä vankilassa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print