Your Cart

Libya: Kristinuskoon kääntyneelle kuolemantuomio

Diktaattorin elkein Libyaa johtanut Muammar Gaddafi surmattiin arabikevään tuoksinassa. Sen jälkeen Libya on ollut jatkuvassa sekasorrossa eri tahojen taistellessa vallasta. Kuva: theglobalpanorama/Visualhunt

Libyan kristityt pyytävät rukoilemaan kristinuskoon kääntyneen puolesta, jonka vetoomustuomioistuin tuomitsi kuolemaan läntisessä Libyassa.

Libyalainen nuori mies kääntyi islamista kristinuskoon nelisen vuotta sitten ja sen jälkeen eri militanttiryhmät ovat pidättäneet hänet useita kertoja. Hänet on yritetty pakottaa kieltämään uskonsa, mutta hän ei ole suostunut siihen.

Libyan tämänhetkisessä sekasortoisessa tilassa Libyassa ei ole yhtä virallista oikeuslaitosta. Sen sijaan militantit toimivat sekä poliiseina, tiedustelupalveluna että armeijana.

Tällä hetkellä on epäselvää, onko Libyassa voimassa laki kuolemantuomiosta islamin hylkäämisestä.

Kyseisen lain sääti vuosina 2012-2014 vallassa ollut Yleinen kansankongressi. Sen jälkeen valtaan noussut uusi parlamentti totesi kaikki aiemman hallinnon säätämät lait kumotuiksi. Tämän päätöksen teki kuitenkin Tobrukissa toimiva parlamentti.

Tripolissa puolestaan sijaitsee Libyan korkein oikeus, joka on vuosia väittänyt edustavansa kaikkia sisällissodan osapuolia ja olevansa vastuussa kansallisen laillisen yhtenäisyyden valvomisesta. Korkein oikeus päätti, että Torbrukin parlamentilla ei ollut valtaa kumota Yleisen kansankongressin säätämiä lakeja. Näin ollen islamin hylkäämisen kieltävä laki olisi edelleen voimassa.

Tähän tulokseen tuli myös läntisessä Libyassa sijaitsevan Misratan kaupungin vetoomustuomioistuin.

Sen lisäksi että kristinuskoon kääntynyt nuorimies tuomittiin kuolemaan, hänet määrättiin omalla kustannuksellaan julkaisemaan tuomionsa paikallisessa sanomalehdessä ja paikallisella radiokanavalla. Lisäksi hänen oli ripustettava ilmoitus tuomiosta kotinsa ulkopuolelle ja oikeustalolle. Oikeudenkäynnissä hänellä ei ollut asianajajaa.

Hänen puolestaan pyydetään rukoilemaan:

  • Että tämä rohkea veli saisi tuntea Jeesuksen rauhan ja Pyhän Hengen lohdutuksen koettelemuksensa keskellä.
  • Että kuolemantuomio ei etenisi täytäntöön.
  • Että veli vapautettaisiin välittömästi, ja että hän saisi jatkossa elää turvassa ja rauhassa.
  • Libyan rauhan, vakauden ja suvaitsevaisuuden puolesta.

Lähteet: Middle East Concern, Bitter Winter

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print