Your Cart

Kuuba – Kristityt vastustivat kirkon tuhoamista

Pastori Esmir Torreblanca heinäkuussa 2014 tuhotun seurakuntansa raunioilla Santiago De Cubassa. Kuva: Religión en Revolución
Pastori Esmir Torreblanca heinäkuussa 2014 tuhotun seurakuntansa raunioilla Santiago De Cubassa. Kuva: Religión en Revolución

Kuuban viranomaiset joutuivat keskeyttämään Assemblies of God –kirkon tuhoamisen Santiago de Cuban kaupungissa 28. lokakuuta, kun mielenosoittajat, heidän joukossaan tunnustuskunnan alueellinen johtaja, siirtyivät spontaanisti istumaan kirkkoon.

Mielenosoittajat olivat olleet marssilla kaupungin halki ja osoittamassa mieltään paikallisen kommunistisen puolueen toimiston edessä protestoidakseen viranomaisten suorittamaa seurakuntien rakennusten takavarikointia ja tuhoamista. Noin 500 kristittyä osallistui marssille. Protestimarsseja järjestettiin samaan aikaan myös Guantanamossa ja Contramaestressa.

Seurakunnanjohtajat Santiagossa kertoivat, että ennennäkemättömän marssin järjesti Assemblies of God –liikkeen alueellinen johto protestoidakseen viranomaisten tänä vuonna aloittamaa kirkkojen pakkolunastusta vastaan. Mielenosoittajat olivat kokoontuneet kommunistisen puolueen toimiston eteen laulamaan ja rukoilemaan, kun he saivat tietää, että paikallisen Assemblies of God –rukoushuoneen tuhoamisesta oli annettu määräys ja purkutyö oli jo alkanut. Seurakunnan johtaja pastori Fausto Polemo sai aiemmin tänä vuonna tietää, että hänen rukoushuoneensa takavarikoitaisiin ja häntä kiellettiin järjestämästä siellä enää jumalanpalveluksia.

Saatuaan tiedon tuhoamisesta mielenosoittajat marssivat rukoushuoneelle, jossa he totesivat, että rakennuksen seinät oli jo kaadettu kiinteistön omistajan protesteista huolimatta. Mielenosoittajat kokoontuivat rukoushuoneen edelleen paikallaan olevan katon alle. Sen jälkeen he ilmoittivat viranomaisille, että jos he halusivat jatkaa tuhoamista, heidän täytyisi tehdä se mielenosoittajien sisällä ollessa.

Pakkolunastukset liittynevät tammikuussa voimaantulleeseen uuteen lakiin. Laki 322 antaa viranomaisille suuret valtuudet takavarikoida kiinteistöjä oman harkintansa mukaan.

Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print