Your Cart

Kiinassa vangitun pastorin tila parempi

Pastori Yang Huan perhe. Kuva: China Change

Vakavasti sairastuneen vangitun pastori Yang Huan vaimo kertoo, että hänen terveydentilansa on kohenemaan päin, mutta ei edelleenkään hyvä.

Wang Hongwu ja hänen nuorin poikansa vierailivat äskettäin vankilassa. Kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan tuomittu pastori Yang Hua sairastui vakavasti maaliskuussa.

”Meidän piti lopettaa vain 10 minuutin keskustelun jälkeen. Yksi Yang Huan vankitovereista asetti hänet selälleen ja kantoi hänet tapaamishuoneeseen. Vaikka hän ei edelleenkään pystynyt kävelemään näin, että tulehdus hänen jaloissaan oli hallinnassa ja märkiminen oli alkanut parantua. Hänen psyykkinen tilansa oli hyvä. Yang Hua itki, kun hän näki nuorimman poikansa, mutta me emme itkeneet. Me olimme niin iloisia ja täynnä kiitollisuutta ja rauhaa”, kertoo Wang Hongwu.

”Yang Hua on uusi vanki, joka tarkoittaa, että vain lähin perhe saa tavata häntä ja vain kerran kuukaudessa. Viranomaiset valvovat häntä tiukasti. Poliisit ympäröivät meitä, kun keskustelimme. Hän on vielä Baiyunin vankilassa kaksi ja puoli kuukautta, sen jälkeen hänet siirretään toiseen vankilaan.”

Yang joutui sairaalaan maaliskuussa, kun hänen jalkoihinsa ilmaantui tulehdus, joka levisi nopeasti. Hän ei pystynyt nukkumaan eikä kävelemään. Vankilan lääkärit antoivat hänelle aluksi vain särkylääkkeitä. Asianmukaisen hoidon puute johti tulehduksen leviämiseen. Hänet siirrettiin sairaalaan, jossa hänen todettiin kärsivän verisuonitulehduksesta. Hänen tilansa oli tuolloin kriittinen.

Lähde: China Aid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print