Your Cart

Kiinassa vangittu pastori vakavasti sairas!

Pastori Yang Hua perheineen. Kuva: China Change

Tammikuussa kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen tuomittu Huoshi-kotiseurakunnan pastori Yang Hua on vakavasti sairas.

Asia kävi ilmi, kun toinen hänen puolustusasianajajistaan vieraili hänen luonaan pidätyskeskuksessa 20. maaliskuuta. He olivat yllättyneitä nähdessään, miten kolme vahvaa vankitoveria lähes kantoi Yangin tapaamishuoneeseen. Pastorin kasvoilta kuvastui valtava kipu. Asianajaja sai tietää, että kolme päivää aiemmin Yangin jalat olivat yllättäen tulehtuneet ja haavautuneet. Märkiminen eteni nopeasti ja kipu piti hänet ja hänen sellitoverinsa öisin hereillä. Pidätyskeskuksen sairaanhoitaja piti tilannetta vain pinnallisena ihottumana ja antoi kipulääkkeitä. Hänen tilansa on heikentynyt nopeasti sen jälkeen.

Yang kertoo, että ongelmat alkoivat 17. maaliskuuta, jolloin ensimmäiset haavaumat ilmestyivät. Vankilassa hänen tilaansa vähäteltiin, vaikka hän kertoo, ettei pysty enää kävelemään omin avuin. Aamulla 22. maaliskuuta hänet lopulta vietiin sairaalaan, jossa lääkäri diagnosoi hänen sairastavan verisuonitulehdusta ja kertoi, että jos häntä ei pian hoideta, hänen jalkansa saatetaan joutua amputoimaan polven yläpuolelta. Lääkäri suositteli vahvaa penisilliinihoitoa kahdeksi viikoksi, mutta pidätyskeskuksessa ei ole penisilliiniä.

Seuraavana päivänä hänet tutkittiin, mutta tulehduksen syytä ei ole löydetty. Lääkärit suosittelivat hänelle sairaalahoitoa.

Perjantaina 24. päivä Yang Huan vaimo Wang Hongwu vieraili asianajajan kanssa pidätyskeskuksessa. He saapuivat paikalle juuri kun Yang palasi sairaalasta testeistä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Yang ja Wang tapasivat toisensa sen jälkeen, kun Yang pidätettiin joulukuussa 2015. He ehtivät vaihtaa vain muutaman sanan ennen kuin poliisit tulivat väliin.

Yangin asianajajat ovat vaatineet hänen siirtämistään sairaalahoitoon välittömästi.

Lähde: China Change

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print