Your Cart

Kiinalaiselle pastorille viisi vuotta vankeutta

Kiinalaiselle pastorille viisi vuotta vankeutta

Pastori Li Juncai ennen pidätystään. Kuva: ChinaAid

Pastori Li Juncai on tuomittu viideksi vuodeksi vankilaan sekä maksamaan 210.000 Kiinan yuanin (noin 27.000 euroa) sakko.

Tuomio tuli siitä, että pastori vastusti ristin poistoa kirkkonsa katolta ja koska hän ei suostunut muuttamaan seurakuntansa tunnuslausetta. Tunnuslause kuului: ”Rakasta Jumalaa ja ihmisiä”, ja häntä vaadittiin vaihtamaan Jumalan tilalle ”kotimaa”. Näistä syistä pastoria syytettiin kavalluksesta, viranomaisten työn estämisestä ja kirjanpitoaineiston tuhoamisesta.

Pastorin johtama Yuanyangin maakunnan Keskuskotiseurakunta oli vuonna 2013 luopunut asemastaan valtiojohtoisena rekisteröitynä seurakuntana ja yhdistynyt paikalliseen kotiseurakuntaan. Seurakunnan tilaisuuksiin osallistui yleensä 700-800 uskovaa, ja sillä oli käytössään useita kokoontumistiloja, jonka vuoksi se oli alueen suurin rekisteröimätön seurakunta.

Pastori Li pidätettiin 20.2.2019 syytettynä viranomaisten toiminnan estämisestä. Hänen lisäkseen poliisit pidättivät samana päivänä kolme muuta kristittyä, Wu Raoyunin, Ban Yunin ja Ma Yanfangin.

Yuanyangin Keskuskotiseurakunta sen jälkeen, kun kirkon katolta oli poistettu risti ja Kiinan lippu nostettu salkoon sen edustalle. Kuva: ChinaAid

Seuraavana päivänä Yuanyangin maakunnan uskonnollisten asioiden viraston viranomaiset, poliisit ja kaupunkisuunnittelun viranomaiset poistivat ristin kirkon katolta. Lisäksi kirkon sisältä poistettiin kyltit, joissa luki ”Rakasta Jumalaa ja ihmisiä”. Sen jälkeen seurakuntalaiset pakotettiin nostamaan Kiinan lippu salkoon kirkon edustalle.

Kuukausi pastorin ja uskovien pidätysten jälkeen hänen kanssaan kolme pidätettyä uskovaa vapautettiin takuita vastaan, mutta pastori Li pysyi pidätettynä. Jo tuomiotaan ennen pastori hyödynsi vankeusaikaansa ja evankelioi vankilassa.

Pastori Lin poika, Li Chao, kertoo viranomaisten väärentäneet syytteet isäänsä vastaan kostona siitä, että hän rohkeni vastustamaan ristin poistoa ja viranomaisten rekisteröimättömiin seurakuntiin kohdistamaa sortoa.

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print