Your Cart

Kiinassa vangittu pastori evankelioi vankilassa

Pastori Li Juncai ja kolme Henanin provinssin Zhongxin-seurakunnan työntekijää pidätettiin 20. helmikuuta, kun he olivat vastustaneet ristin poistamista kirkkonsa katolta. Pastori Li on ollut vangittuna siitä saakka ja hänen asianajajansa arvelee nyt, että oikeudenkäynti pidettäisiin noin kuukauden kuluessa.

Pastori Lin seurakunta oli aiemmin virallinen Kolme Itse -kirkko, mutta seurakunta irrottautui siitä vuonna 2013. Kun viranomaiset ryhtyivät poistamaan ristejä kirkoista Henanissa, pastori Li kieltäytyi useita kertoja sallimasta ristin poistoa omasta kirkostaan.

Pastorin pidätystä seuraavana päivänä kirkon katolla ollut risti poistettiin ja korvatiin Kiinan lipulla. Pastori Li ja hänen työtoverinsa saivat syytteet ”viranomaisten vastustamisesta”, mutta ainoastaan pastori on yhä vangittuna. Myöhemmin Li:tä vastaan nostettiin syytteet myös kavalluksesta ja kirjanpidon hävittämisestä.

”Aluksi isäni ei saanut tavata asianajajaansa, mutta lukuisien neuvottelujen jälkeen se lopulta onnistui”, pastorin poika Li Chao kertoo.

Vankeutensa aikana pastori Li on kertonut evankeliumia sellissään. Kolme ihmistä, yksi heistä muslimi, on ottanut Kristuksen vastaan.

Lähteet: China Aid, International Christian Concern

Kiitos Herra, että Sinä teet ihmeitä ilman määrää. Kiitos, etteivät vankilan muurit ja suljetut ovet estä ilosanoman leviämistä eikä rikotut ristit tee tyhjäksi Sinun sovitustyötäsi Golgatan ristillä. Sinä tulit vapauttamaan vankeja ja niin Sinä totistesti teet. Vahvista ja rohkaise edelleen Kiinan kristittyjä seuraamaan Sinua maallisia rangaistuksia pelkäämättä. Suo, että heidän uskonsa johdattaisi myös koko kansakuntaa parannukseen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print