Your Cart

Kiina – John Caon valituksen käsittelyä lykätty jälleen

Seitsemäksi vuodeksi vankilaan tuomitun pastori John Caon (kiinalaiselta nimeltään Cao San-Qiang) valitusta oli määrä käsitellä oikeudessa Kiinassa 22. päivä maaliskuuta. Kuten tuolloin lyhyesti kerroimme, päivä ennen oikeudenkäyntiä käsittelyä lykättiin jälleen. Tämä oli jo kuudes kerta. Seuraavaksi käsittelypäiväksi on kerrottu 22. toukokuuta.

Pastori Eric Foley Korean Marttyyrien Äänestä haastaa meitä muistamaan pastori Caoa edelleen tervehdyksin: ”Viranomaiset lykkäävät usein kristittyjen oikeudenkäyntejä siinä toivossa, että kristityt eri puolilla maailmaa kyllästyisivät viivytyksiin ja kääntäisivät huomionsa uusiin, jännittävämpiin uutisiin vainoista. Muista, että pahinta vainoa ei useinkaan ole nopea, lyhytkestoinen, terävä isku, vaan hidas ja väsyttävä, pitkäkestoinen puristus. Eletään todeksi Heprealaiskirjettä 13:3, ja lähetetään pastori Johnille jälleen kortti.”

Pastori Caon osoite on ohessa. Postikortti kannattaa lähettää kirjekuoressa. Caolle saapuvat tervehdykset tarkastetaan, joten on tärkeää että viestit ovat asiallisia eivätkä sisällä mitään Kiinan viranomaisten arvosteluksi tulkittavaa.

Tämän lisäksi olemme käynnistäneet toisen vetoomuskampanjan pastori Caon puolesta. Jos haluat osallistua siihen, voit pyytää vetoomuksen allekirjoitettavaksesi osoitteesta info(a)vomfinland.fi tai soittamalla 040 5522 309 (ma-pe klo 9-15). Allekirjoitettu vetoomus lähetetään postitse, joten jos käytössäsi ei ole tulostinta muista ilmoittaa postiosoitteesi, jonne voimme vetoomuksen lähettää.

Cao tuomittiin ”laittoman maahantulon järjestämisestä” maaliskuussa 2018. Hänet pidätettiin maaliskuussa 2017, kun hän oli ylittämässä Burman ja Kiinan rajaa kohdasta, missä rajanylitys on yleisesti sallittua. Caon asianajajan mukaan on selvää, että pastori Cao on tuomittu uskonsa, ja sen innostaman humanitaarisen työn vuoksi. Hän teki Burmassa vuosien ajan humanitaarista työtä, jota Kiinan kotiseurakunnat rahoittivat.

Pastorin perhe ei ole saanut vierailla hänen luonaan vankilassa. Häntä edustava asianajaja on huolissaan pastorin terveydentilasta, jota auringonvalon ja asianmukaisen terveydenhoidon puute ovat heikentäneet.

Lähteet: China Aid, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print