Your Cart

Kazakstanilainen uskova vapautunut vankilasta!

Perhe on jälleen yhdessä. Kuvassa vasemmalta Olga, Anna, Yuri ja Daniel. Kuva: Olga Pak/Facebook

Yuri Pak on vapautunut vankilasta lauantaina 17. kesäkuuta, kun hänen jäljellä oleva tuomionsa muutettiin sakkotuomioksi.

Yuri Pak on opettaja, lukion dekaani ja paikallisen seurakunnan maallikkopastori. Huhtikuussa 2015 joku käytti Yurin puhelinta ja soitti sillä pilapuhelun hätäkeskukseen. Viranomaiset syyttivät Yurin esittäneen puhelussa pommiuhkauksen ja pidättivät hänet. Soittaja oli luultavasti joku hänen oppilaistaan, sillä hän oli tuolloin jättänyt puhelimensa luokkaan. Hätäkeskuksen tallenteesta käy ilmi, että puhelu kesti kuusi sekuntia.

Oikeudenkäynnissä häntä vastaan esitetty ”todistusaineisto” oli kaksi minuuttia pitkän puhelun nauhoite, jolla puhui ilmiselvästi päihtynyt ja karkeaa vankilaslangia käyttänyt mies. Asiantuntijat todistivat, että ääni ei ollut Yurin. Lisäksi soittaja mainitsee olleensa 10 vuotta vankilassa ja vihainen poliisille, mutta Yuri ei ollut ollut vankilassa aiemmin.

Yurin oppilaat olivat oikeudessa läsnä opettajansa tukena ja hänen pastorinsa antoi kirjallisen todistuksensa Yurin puolesta. Useat paikalliset tiedotusvälineet raportoivat näennäisestä oikeudenkäynnistä, mutta kaikesta tuesta huolimatta hänet tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen ilmeisesti rangaistuksena seurakunnan toimintaan osallistumisesta. Seurakunta, jossa Yuri toimii, järjestää jumalanpalveluksia sekä venäjäksi että kazakiksi. Kristinuskon julistamista kazakiksi pidetään yrityksenä käännyttää muslimeja.

Heti vapautumisviikonloppunaan Yuri osallistui joidenkin oppilaittensa valmistujaisjuhliin.

Marttyyrien Äänen kautta on ollut mahdollista lähettää tervehdyksiä sekä Yurille että hänen vaimolleen Olgalle. Marttyyrien Äänelle lähettämässään kiitosviestissä Olga kirjoittaa: ”Perheemme on äärettömän kiitollinen jokaiselle teistä, jotka rukoilitte ja lähetitte rohkaisevia tervehdyksiä. Rukouksenne ja kirjeenne auttoivat meidät yli tästä koettelemuksesta ilman, että menetimme uskoamme tai rohkeuttamme. Uskomme, että ’vaivannäkönne ei ollut turha Herran silmissä’. Kristuksen rakkaudella: Yuri, Olga, Anna ja Daniel Pak.”

Lähteet: Marttyyrien Ääni, AKIpress

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print