Your Cart

Lavastetut todisteet – uskovalle vankeutta Kazakstanissa

yuri-pakYuri Pak, opettaja, yläasteen dekaani ja seurakunnan johtaja, tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen hätäkeskukseen tehdystä pilasoitosta.

Huhtikuun 14. päivä viime vuonna joku käytti Yuri Pakin matkapuhelinta ja soitti Kazakstanin hätäkeskukseen. Soittaja oli luultavasti joku oppilaista, sillä Yuri oli tuolloin jättänyt puhelimensa luokkaan. Hätäkeskuksen tallenteista näkyy, että puhelu kesti kuusi sekuntia.

Viranomaiset syyttivät kuitenkin nopeasti Yuria, väittäen hänen esittäneen soiton yhteydessä pommiuhkauksen. Hänet pidätettiin. Oikeudenkäynnissä häntä vastaan käytetty todistusaineisto oli kaksi minuuttia kestänyt nauhoite, jolla kuultiin huomattavan päihtynyt ja karkeaa vankilaslangia käyttänyt mies. Todistajina toimineet asiantuntijat todistivat, että soittajan ääni ei ollut Yurin. Lisäksi soittaja mainitsi viettäneensä kymmenen vuotta vankilassa ja olevansa vihainen poliisille, mutta Yuri Pak ei aiemmin ole ollut vankilassa.

Yurin oppilaat tulivat 3. lokakuuta oikeudenkäyntiin todistamaan opettajansa puolesta. Myös useat paikalliset sanomalehdet kirjoittivat väärennetystä oikeudenkäynnistä, mutta kaikesta tuesta huolimatta hänet tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan, ilmeisesti rangaistuksena hänen toiminnastaan kristillisessä seurakunnassa. Tällä hetkellä hän on vielä pidätyskeskuksessa.

Seurakunta, jossa Yuri toimii maallikkopastorina, järjestää jumalanpalveluksia sekä venäjäksi että kazakiksi. Kristinuskon julistamista kazakin kielellä pidetään yrityksenä käännyttää muslimeja.

Yuri on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Jos haluat osoittaa tukesi Yurille ja hänen perheelleen, voit kirjoittaa heille rohkaisevan tervehdyksen. Osoitteen saat toimistostamme: info(a)vomfinland.fi (vankien osoitelistaa tilaavat ovat juuri saaneet päivitetyn listan, josta tämäkin löytyy).

Lähde: Marttyyrien Ääni

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print