Your Cart

Kaksi Iranissa pidätettyä kristittyä nälkälakossa, toinen vakavasti sairas

Amin Afshar Naderi ja Hadi Asgar. Kuva: Mohabat News

Kaksi iranilaista kristittyä, jotka ovat olleet jo puoli vuotta pidätettyinä ilman syytteitä, ryhtyivät nälkälakkoon 5. helmikuuta.

Hadi Asgari ja Amin Afshar Naderi pidätettiin viime elokuussa, kun he olivat viettämässä perhejuhlaa Firouzkouhin maakunnassa sijaitsevassa puistossa. Heidät vietiin välittömästi Teheranin Evinin vankilaan, jossa he ovat olleet siitä saakka. Samaan aikaan heidän kanssaan pidätettiin kolme muutakin kristittyä, mutta he pääsivät lokakuussa vapaiksi takuita vastaan. Hadi Asgari ja Amin Afshar Naderi ryhtyivät nälkälakkoon vaatien tapauksensa oikeudenmukaista käsittelyä ja sairaanhoitoa.

Poliittisten vankien ja omantunnon vuoksi pidätettyjen pitäminen epävarmuudessa pitkiä aikoja on yksi keinoista, joilla Iranin tiedustelupalvelu painostaa pidätettyjä. Pidätettyjen perheille ei myöskään kerrota heidän olinpaikkaansa, toisinaan edes pidätyksestä ei kerrota. Pidätetyt saattavat joutua viettämään kuukausia tai jopa vuosia eristysselleissä ilman normaalia oikeudenkäyntiä. Pitkä odotusaika murtaa pidätetyt usein psyykkisesti ja aiheuttaa pysyvää fyysistä ja psyykkistä vahinkoa. Pidätysaikana viranomaiset myös väärentävät todisteita heitä vastaan käytettäväksi oikeudessa.

Hadi Asgaria ja Amin Afshar Naderia ei ole kuulusteltu tähän mennessä eikä heidän asianajajansa ole saanut nähdä heitä koskevia syytteitä. Perheiden pyyntöihin saada heistä tietoja on vastattu kielteisesti.

Hadi Asgari on kärsinyt vankilassa munuaistulehduksesta, mutta tähän mennessä hän ei ole saanut asianmukaista hoitoa.

Lähde: Mohabat News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print