Your Cart

Viisi kristittyä pidätetty Iranissa

firozkoh_iranian_christian_mohabatnews
Viisi pidätettyä uskovaa, ylhäältä vasemmalta lukien: Amin Nader Afshar, Ramiel Bet Tamraz, Hadi Askary, Mohamad Dehnay ja Amir Sina Dashti. Kuva: Mohabat News

Viisi kristittyä iranilaista miestä pidätettiin perjantaina 26. elokuuta, kun he olivat perheineen retkellä Firuzkuhissa, Teheranin itäpuolella.

Ramiel Bet Tamraz, Amin Nader Afshar, Hadi Askary, Mohamad Dehnay ja Amir Sina Dashti lähtivät vaimoineen Firuzkuhiin piknikille ja kalastamaan. Noin puoli kahdelta iltapäivällä tiedustelu- ja turvallisuusministeriön viranomaiset saapuivat paikalle ja erottivat miehet naisista. Amin Nader Afshar pyysi nähdä pidätysmääräyksen, jota viranomaisilla ei ollut, ja sen jälkeen Amin hakattiin.

Ramiel Bet Tamraz on vuoden 2014 jouluna pidätetyn assyrialaispastori Victor Bet Tamrazin poika. Myös Amin Nader Afshar pidätettiin tuolloin. Pastori Victoria syytettiin sanallisesti ”evankelioinnista”, ”laittomasta kotiseurakunnan johtamisesta” sekä ”Raamattujen painattamisesta ja jakamisesta”. Hänet vapautettiin takuita vastaan 1. maaliskuuta 2015. Amin oli vapautettu helmikuussa. Molemmat miehet odottavat oikeudenkäynnin alkamista.

Perheenjäsenet olettavat pidätyksen johtuvan pastori Victorin ja Aminin, sekä kolmannen uskovan pidätykseen pastori Victorin kotona jouluna 2014. Pelätään, että viranomaiset pyrkivät pakottamaan tunnustuksen ja saamaan ”todisteita” näitä kolmea vastaan.

Toistaiseksi ainoastaan Amir Sina Dashti on onnistunut soittamaan lyhyen puhelun perheelleen. Hän kertoi, että heidät kuljetettiin suoraan Evinin vankilaan Teheraniin.

Middle East Concern, Mohabat News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print