Your Cart

Kahdeksas kristitty murhattu Siinailla Egyptissä

Nabilin hautajaiset Mar Girgisin kirkossa Kozzikassa. Kuva: World Watch Monitor

Egyptin Pohjois-Siinailla on surmattu jo kahdeksas koptikristitty.

Kuten aiemmin olemme kertoneet, Isisille uskollisuutta vannova ryhmä alkoi murhata kristittyjä El-Arishin kaupungissa tammikuun lopulla, johtaen satojen kristittyjen perheiden joukkopakoon kaupungista. Nabil Mansour (40) oli myös vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa paennut El-Arishista murhien alettua ja he olivat muuttaneet Port Saidiin.

Nabil joutui kuitenkin palaamaan El-Arishiin noutamaan poikansa koulusta El-Arishissa todistuksen, jotta poika voisi aloittaa uuden luokan Port Saidissa. Hän nouti todistuksen ja oli aikeissa palata perheensä luokse Port Saidiin. Vielä ennen lähtöään hän kävi tarkastamassa omistamansa parturiliikkeen ja kaupan lauantaina 6. toukokuuta. Hänen vaimonsa soitti hänelle ja hän meni kaupan ulkopuolelle kuullakseen paremmin. Paikalla olleiden naapureiden mukaan neljä naamioitunutta miestä saapui hänen luokseen. He ampuivat Nabilia kaksi kertaa päähän, kerran vatsaan ja olkapäähän. Nabil kuoli välittömästi. Ennen ampumistaan he kysyivät: ”Miksi palasit takaisin, senkin kafir (vääräuskoinen)?”

Nabilin murhan jälkeen jotkut kristityt perheet, jotka aiemmista murhista huolimatta olivat jääneet El-Arishiin, päättivät myös lähteä kaupungista.

Lähde: World Watch Monitor

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print