Your Cart

Murhat johtaneet kristittyjen joukkopakoon Pohjois-Siinailta Egyptissä

Nabila Fawzi Hannan miehen ja pojan hautajaiset Arkkienkeli Mikaelin kirkossa Suezissa. Kuva: World Watch Monitor

Sadat kristityt ovat paenneet Pohjois-Siinailla sijaitsevasta El-Arishin kaupungista sen jälkeen, kun koptikristittyjen murhat alkoivat 30. tammikuuta.

Ensimmäinen murhattu oli Wael Youssef Meland, jonka naamioituneet miehet ampuivat hänen omistamassaan kaupassa El-Arishissa. Teon jälkeen murhaajat nauttivat virvoitusjuomia ja perunalastuja Melandin vaimon ja pojan edessä.

Tähän mennessä kaikkiaan seitsemän koptikristittyä on murhattu. Osa murhista on tapahtunut julkisilla paikoilla keskellä päivää, mutta ketään ei ole pidätetty teoista epäiltynä. Nabila Fawzi Hanna (65) menetti sekä miehensä että poikansa. Hän kertoo, että yhdellä hyökkääjistä oli luettelo, jossa oli ”paljon nimiä”. Sen jälkeen, kun he olivat ampuneet hänen miehensä ja poikansa, he pyysivät Hannaa vahvistamaan heidän henkilöllisyytensä, jonka jälkeen murhaaja veti tyynesti viivan heidän nimiensä yli.

Isisiin kuuluva Wilayat Sinai-terroristiryhmä on ottanut vastuun murhista. Helmikuun 20. päivä he julkaisivat videon, jossa vannottiin Egyptin kristittyjen tuhoa ja sanottiin heidän olevan ”suosituinta saalistaan”. Erityisiksi kohteiksi nimettiin koptipiispa sekä kristityt liikemiehet.

El-Arishissa on asunut 160 kristittyä perhettä, suurin osa heistä on nyt paennut, lähinnä Ismailiaan ja Sueziin. Myös Hanna on paennut El-Arishista.

Presidentti Sisi määräsi helmikuun lopulla viranomaiset auttamaan kristittyjen uudelleenasuttamisessa.

Lähteet: International Christian Concern, Christian Solidarity Worlwide, Morning Star News, World Watch Monitor

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print