Your Cart

Iranin uskovien salaiset kastematkat

Kuva: CBN News

On perjantai-ilta Iranissa, ja 20 iranilaista valmistautuu salaiselle matkalle. Matkan tarkoitus? Matkustaa toiseen maahan kasteelle ja palata sen jälkeen takaisin Iraniin. Matkavalmistelut ovat kestäneet kuukausia ja matka on täynnä vaaroja.

Nämä 20 iranilaista ovat hylänneet islamin ja kääntyneet kristinuskoon. Suurin osa heistä on jo maksanut hintaa päätöksestään.

53-vuotias Fariborz* odotti tätä hetkeä kymmen vuotta. ”Otin Kristuksen vastaan, kun olin 43-vuotias”, hän kertoo. ”Minulla ei ollut mitään mahdollisuutta käydä kasteella Iranissa. Nyt uskoni on täydellinen.”

Afarin auttoi matkajärjestelyissä. ”Heti jos Iranin viranomaiset saavat tietää jonkun vaihtaneen uskontoaan, he tekevät kaikkensa estääkseen häntä kertomasta uudesta uskostaan muille”, hän kertoo. ”Viranomaiset pelottelevat kristittyjä, vangitsevat heitä, irtisanovat töistä, erottavat koulusta ja käyttävät monia muita keinoja – kaikki tämä vain estääkseen heitä evankelioimasta.”

Iranissa, jos viranomaisille paljastuu, että olet käynyt kasteella, sinut vangitaan automaattisesti”, sanoo Paul, usein Iranissa vieraileva yhdysvaltalainen. ”Joten he mieluummin käyvät kasteella Iranin ulkopuolella.”

Kastetilaisuutta varten on vuokrattu uima-allas, johon he yksi kerrallaan astuvat.

Kokonaisia perheitä kastettiin. “Tämä tuntuu hyvältä”, sanoo Majid, jonka isä, äiti ja sisar kävivät myös kasteella. ”Olen hyvin onnellinen. Koko perheeni on onnellinen”, hän julistaa.

Elahe oli harras muslimi, mutta kertoo Koraanin tarjonneen hänelle enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. ”Tämä oli minulle oikea hetki käydä kasteella”, Elahe sanoo. ”Tiedän Jumalan käyttäneen kuluneet 11 vuotta kasvattaakseen uskoani, jotta kestän vaikeat ajat.”

Vuonna 2006 Mohabat TV:stä tuli ensimmäinen farsinkielinen kristillinen tv-kanava, joka lähetti ohjelmaa ympäri vuorokauden. Suurin osa nyt kastetuista tuli uskoon Mohabat TV:n kautta. ”Viimeisen vuoden aikana noin 16 miljoonaa iranilaista on katsonut yhden tai useampia ohjelmiamme. Käytännössä se tarkoittaa noin 20 prosenttia Iranin väestöstä, joka on käsittämätön määrä,” kertoo iranilaissyntyinen Mike Ansari, Mohabat TV:n operatiivinen johtaja.

”Koska emme tunteneet muita uskovia tai tienneet kotiseurakunnista, ei ollut ketään auttamassa meitä kasvamaan uskossamme. Kasvoimme ja vahvistuimme uskossamme ainoastaan Mohabat TV:tä katsomalla ja Pyhän Hengen ohjauksella”, kertoo Elahe.

Pastorit Mehdi Dibaj ja Haik Hovsepian kuolivat marttyyreinä Iranissa 1994.

Edward Hovsepian pitää tätä ihmeenä. ”Olemme vuosia rukoilleet, että iranilaiset uskoisivat Jeesukseen ja kävisivät kasteella. Nyt tämä unelma muuttuu todeksi.” Hänen veljensä, Haik Hovsepian, helluntaiseurakunnan pastori, murhattiin Iranissa uskonsa tähden vuonna 1994. ”Viranomaiset pelkäävät kristinuskoa. Mutta vaikka he yrittävät kuinka, he eivät voi estää kristinuskon leviämistä. Viranomaiset vainoavat heitä, toivoen torjuvansa kristinuskon leviämisen, mutta tulos on päinvastainen”, Edward kertoo.

Muutaman päivän yhdessäolon, opetuksen ja rohkaisun jälkeen uskovien ryhmä palaa Iraniin vahvistuneina ja sitoutuneina kertomaan Kristuksen rakkaudesta maanmiehilleen. Jokainen heistä sai uuden farsinkielisen Raamatun, kristillisiä kirjoja ja muuta materiaalia.

Hovsepian kehottaa kristittyjä muistamaan Iranin kristittyjä, kun he kertovat evankeliumia Iranissa. ”Rukoilkaa vainottujen puolesta, että Jumalan armosta he vahvistuisivat ja kestäisivät koettelemusten päivät niin, että Jumalan työ saisi jatkua”, Hovsepian pyytää.

*Kasteella käyneiden nimet on turvallisuussyistä muutettu.

Lähteet: CBN News, Mohabat TV, Mission Network News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print