Your Cart

Iranilaisen marttyyrin poika: ”Annan sinulle anteeksi”

Dibaj_&_Hovsepian
Mehdi Dibaj, vasemmalla, ja Haik Hovsepian hieman ennen kuolemaansa vuonna 1994.

Gilbert Hovsepian oli 17-vuotias, kun hänen isänsä murhattiin vuonna 1994. Haik Hovsepian oli Iranin protestanttisten seurakuntien johtaja. Pastori Hovsepian puolusti äänekkäästi ja pelkäämättä Iranin uskovia, erityisesti kristinuskoon kääntyneitä entisiä muslimeja. Hän halusi koko maailman tietävän, mikä on kristittyjen asema Iranissa.

Vuonna 1993 tuomittiin kuolemaan Mehdi Dibaj -niminen kristitty, koska hän oli kääntynyt kristinuskoon islamista. Kääntymyksestä oli jo vuosia aikaa – Mehdi oli ollut vankilassakin kymmenen vuotta. Haik sai teloituspäätöksen haltuunsa, julkaisi sen ja käynnisti mittavan kansainvälisen kampanjan Mehdin vapauttamiseksi. Kampanja onnistui, ja Mehdi vapautettiin 16.1.1994, vain muutamia päiviä ennen suunniteltua teloitusta. Tuomiota ei kuitenkaan kumottu.

Eräs Haikin seurakuntalainen varoitti tätä, että viranomaiset suunnittelivat hänen murhaamistaan. ”Olen valmis!” vastasi Haik. Kolme päivää Mehdin vapautumisen jälkeen Haik katosi. Perhe sai viranomaisilta tiedon hänen kuolemastaan 30. tammikuuta 1994, kun he kutsuivat yhden hänen pojistaan ruumishuoneelle katsomaan kuvia. Kuvissa oli hänen isänsä, rinnassaan 26 puukoniskua. Haik oli jo haudattu ”tuntemattomana”. Viisi kuukautta myöhemmin Mehdi koki Haikin kohtalon.

”Annan sinulle anteeksi” on Gilbert Hovsepianin puhutteleva ja liikuttava laulu hänen omista tunteistaan isänsä kuoleman jälkeen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print