Your Cart

Iranilaiselle uskovalle 80 ruoskaniskua ehtoollisviinin juomisesta

Mohammadreza Omidi vaimonsa Maryamin ja tytärtensä Saran ja Sandran kanssa. Kuva: Article 18

Kristinuskoon kääntynyt Mohammad Reza Omidi sai 14. lokakuuta 80 ruoskaniskua juotuaan jumalanpalveluksen yhteydessä ehtoollisviiniä.

Iranilaisten muslimien on laitonta juoda alkoholia, mutta uskonnollisten vähemmistöjen, kuten kristittyjen, suhteen on tehty poikkeus. Iranin viranomaiset eivät kuitenkaan tunnusta islamista kääntyneitä kristityiksi.

Youhan vapautui äskettäin oltuaan kaksi vuotta vankilassa. Nyt hän on maansisäisessä karkotuksessa tästä samasta syystä – jäsenyydestään kotiseurakunnassa, joka on kristinuskoon kääntyneille iranilaisille ainoa keino kokoontua yhteen toisten uskovien kanssa.

Youhanin karkotus alkoi neljä viikkoa vankilasta vapautumisen jälkeen, syyskuussa, Lounais-Iranissa sijaitsevassa Borazjanin kaupungissa.

Lauantaina 10. lokakuuta hän sai kotikaupunkinsa Rashtin viranomaisilta kutsun matkustaa yli tuhannen kilometrin matkan Borazjanista Rashtiin omalla kustannuksellaan vastaanottaakseen rangaistuksensa.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Youhan ruoskittiin. Hänelle määrättiin 80 ruoskaniskua myös seitsemän vuotta sitten, samasta syystä.

Youhanin ystävät kertovat kuitenkin, että molemmilla kerroilla Youhan kertoi olevansa kiitollinen hänet ruoskineiden osoittamasta suhteellisesta armeliaisuudesta, kun hän oli selittänyt heille, ettei hän ollut käyttäytynyt epäasiallisesti vaan ainoastaan ottaneensa yhden siemauksen samasta kupista toisten kanssa heidän ylistäessään Jumalaa.

Lähde: Article18

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print