Your Cart

Iran – Mary Mohammadille tuomio

Iran – Mary Mohammadille tuomio

Kristinuskoon kääntyneen 21-vuotiaan Mary Mohammadin oikeudenkäynti pidettiin 14. huhtikuuta. Nyt hänelle on kerrottu oikeuden päätös: kolme kuukautta ja yksi päivä ehdollista vankeutta ja kymmenen ruoskaniskua.

Tuomio tuli Maryn väitetystä osallistumisesta mielenosoitukseen, joka oli seurausta ukrainalaisen matkustajakoneen alasampumisesta. Pidätyksensä aikana Marya pahoinpideltiin niin, että mustelmat olivat nähtävissä vielä kolme viikkoa myöhemmin. Hän oli pidätettynä puolitoista kuukautta, joista ensimmäiseen neljään viikkoon hänen läheisillään ei ollut tietoa, missä hän on. Hieman ennen pidätystä Mary oli erotettu yliopistosta.

Tuomio on ehdollinen vuoden ajan, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa mitkä nämä ehdot ovat. Oikeudenkäynnissä tuomari kyseli Marylta hänen uskostaan, vaikka häntä vastaan nostetuilla syytteillä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa.

Mary ei aio valittaa tuomiostaan. ”Emme ole valittaneet tuomiosta, sillä vetoomustuomioistuimista on tullut tuomion vahvistavia tuomioistuimia”, hän sanoo.

”Minua vastaan ei ollut todisteita, joten syytteet olisi pitänyt hylätä, mutta sen sijaan minut tuomittiin ei ainoastaan vankilaan, vaan myös ruoskittavaksi”, Mary kertoo.

”Lisäksi täytyy mainita, että jo ennen kuin tuomio julistettiin, minä ja perheeni jouduimme kestämään kaikenlaista kidutusta, josta mikään ei ollut laillista, ja joita itsessään pitäisi pitää rikoksina.”

Lähde: Article 18

Herra paranna armossasi ja rakkaudessasi kaikki Maryn ja hänen perheensä ulkoiset ja sisäiset haavat. Anna rakkautesi ja hyvyytesi loistaa Maryn kautta, ja johtaa hänen vainoojansakin Sinun tuntemiseesi, rakas Jeesus Kristus. Suo armossasi, että hänen kestävyytensä kautta myös muut kristityt saisivat uskonvahvistusta ja kestävyyttä.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print