Your Cart

Iran – Kuulustelussa pahoinpidellyt siskot, kolmas uskova vapautettu

Shima ja Shokoufeh Zanganeh. Kuva: Mohabat News

Iranin Ahvazin kaupungissa 2. joulukuuta pidätetyt kristityt siskokset Shima ja Shokoufeh Zanganeh, jotka kertoivat tulleensa kuulustelujen yhteydessä pahoinpidellyiksi, on nyt vapautettu takuita vastaan.

Takuusumma, lähes 50.000 euroa kummallekin, oli määrätty jo 12. joulukuuta. Joka kerralla, kun naisten perhe yritti maksaa takuut, heille ilmoitettiin, ettei ”tuomari ole tänään paikalla”. Tämän arveltiin johtuvan siitä, että pahoinpitelyn jälkien odotettiin haihtuvan ennen kuin heidät vapautetaan.

Toistaiseksi ei ole tiedossa mistä heitä syytetään tai milloin oikeudenkäynti heitä vastaan alkaa. Toisinaan tämä vie vuosia.

Kolmaskin kristitty vapautettu

Jamshid Derakhshan. Kuva: Mohabat News

Myös 30. marraskuuta Hashtgerd Karajissa pidätetty kristinuskoon kääntynyt mies, Jamshid Derakhshan, on vapautettu takuita vastaan. Hänet oli pidätetty kotiseurakunnan kokoontumiseen tehdyn ratsian yhteydessä.

Pidätyksensä ensimmäiset kaksi viikkoa häntä pidettiin eristyksissä ja kuulusteltiin usein. Häntä syytettiin ”evankelisen ja sionistisen kristinuskon levittämisestä”. Hänellä väitettiin olevan yhteyksiä Israeliin. Tässä yhteydessä viranomaiset tulivat myöntäneeksi, että kristinusko leviää nopeasti Iranissa ja Derakhshania syytettiin osuudesta tähän.

Derakhshan pääsi vapaaksi vajaan 8000 euron takuita vastaan. Hän kääntyi kristinuskoon jo 30 vuotta sitten. Sen jälkeen hän on ollut oikeudessa kolme kertaa ja hänet on irtisanottu työstään ilmailu-upseerina.

Nämä uskovat pidätettiin osana kaksi kuukautta kestänyttä kampanjaa, jonka aikana yli 150 iranilaista kristittyä joutui pidätetyksi. Monien tilanne on yhä tuntematon, kuten siskosten kanssa samaan aikaan Ahvazissa pidätettyjen kahden miehen, mutta osa pidätetyistä on nyt alkanut päästä vapaaksi takuita vastaan.

Lähteet: Mohabat News, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print