Your Cart

Indonesia: Rukoile uskonsa tähden vangitun Muhammadin puolesta

Muhammad palaamassa sairaalasta, jossa hänen selkärankansa kuvattiin. Kuva: Marttyyrien Ääni Australia

Muhammad Kace on 56-vuotias kahden lapsen isä ja neljän lapsen isoisä. Hän on kristitty tubettaja, joka on tuomittu vankilaan Indonesiassa, maassa, jossa on maailman suurin muslimiväestö.

Hänen Youtube-videoidensa sanottiin olleen vihapuhetta ja rikkoneen asetusta tiedotuksesta ja sähköisestä vuorovaikutuksesta, jonka mukaan Koraania tai profeetta Muhammedia kritisoiva puhe on kielletty. Siitä hänet tuomittiin 10 vuodeksi vankeuteen huhtikuussa 2022.

Islamin opettajasta Kristuksen seuraajaksi

Muhammad syntyi muslimiperheeseen ja hän oli harras islamin harjoittaja. Hän opetti islamia islamilaisessa sisäoppilaitoksessa ja kävi kolme kertaa pyhiinvaelluksella Mekassa.

Sitten hänen isänsä sairastui ja oli kuoleman partaalla, kunnes kristitty pastori rukoili tämän puolesta. Kolmen päivän kuluttua isä oli täysin terve. Sen seurauksena Muhammadin isästä tuli salaa Kristukseen uskova, ja isä neuvoi Muhammadia tutkimaan Koraania tarkemmin.

Isä kertoi, että Koraanissa on Isa Almasih -niminen profeetta, mutta Raamatussa hänen nimensä on Jeesus Kristus. ”Raamattu opettaa, että hän on Tie, Totuus ja Elämä. Koraanissa hänen kerrotaan olevan Suora Polku”, isä kertoi.

Muhammad tutki Koraania huolellisesti ja vuonna 2014 hän otti Jeesuksen vastaan Vapahtajanaan ja kävi kasteella. Sen jälkeen hän alkoi julkaista Youtubessa videoita, joissa hän puhui islamin ja kristinuskon eroista. Hän puhui uskostaan avoimesti myös muualla eikä arvannut, että voisi joutua siitä ongelmiin.

Vankilaan

Huhtikuussa 2022 hänet tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankilaan. Edellisen vuoden elokuussa oli noussut kohu hänen Youtube-videostaan, jossa hän sanoi, ettei Jumala tunne Muhammedia, ainoastaan hänen seuraajansa tuntevat, sillä hän on jinnien (pahojen henkien) piirittämä.

Vankilassa hänet hakattiin pahoin heti joitakin päiviä sinne saapumisen jälkeen. Yksi pahoinpitelijöistä oli korruptiotuomiota kärsivä entinen Indonesian poliisin kansainvälisen yksikön johtaja. Valvontakamera oli kytketty pois päältä sellissä, missä hänet hakattiin ja vartijat oli lähetetty kotiin. Muhammadin asianajajia ei päästetty tapaamaan häntä: heille väitettiin, että hän on kahden viikon koronakaranteenissa. Totuus paljastui, kun lakimiehet ja Muhammadin poika lopulta saivat tavata hänet.

Muhammadin kasvot olivat yhä turvoksissa, hänellä oli vammoja lantiossa, selässä, rinnassa ja hänen sydämensä turposi. Muhammadille tuli tulehdus, joka johti luutuberkuloosiin. Hän ei pysty kävelemään, vaan joutuu käyttämään pyörätuolia. Ennen kuin hänen poikansa sai ostettua sellaisen hänelle, hänen oli edettävä ryömimällä. Nyt hän odottaa selkäleikkausta, mutta sitä ei voida tehdä ennen kuin selkärangan tulehdus parantuu.

Tukea uskovilta

Uskonsa tähden kärsivää Muhammadia ovat tukeneet paikalliset pastorit ja seurakunta. Australian Marttyyrien Ääni on auttanut hänen perhettään toimittamaan Muhammadille vankilaan lääkkeitä ja ruokaa. Perheen vuokrassa ja oikeudenkäyntikuluissa on avustettu. Australian Marttyyrien Ääni maksaa myös hänen tulevan selkäleikkauksensa.

Muhammadin asianajajat ovat valittaneet tuomiosta ja sitä on lyhennetty kahdeksaan vuoteen. He valittavat tuomiosta uudelleen, toivoen saavansa sitä vielä lyhyemmäksi.

Muhammadin vaimo, Watma, tuo miehelleen kirjeen aina maanantaisin, sunnuntain jumalanpalveluksen jälkeen. Kirjeessään hän kertoo mitä saarnassa sanottiin ja rohkaisee miestään raamatunlauseilla. Vankilan viranomaiset ovat sallineet Muhammadille Raamatun, jota hän lukee päivittäin. Viime lokakuusta lähtien paikallinen pastori on myös saanut käydä hänen luonaan viikoittain.

Rukoile, Muhammadin puolesta!

Lähteet: Marttyyrien Ääni, UCAnews, Barnabas Aid, Jubilee Campaign, USCRIF

Indonesiassa kristityillä ristiriitainen joulu

Joulu on jäänyt taakse, mutta paikoitellen tietoja sen sujumisesta maailmalla tulee vasta jälkeenpäin, kuten nyt Indonesiasta. Toisaalla Indonesiassa maan presidentti osallistui kristilliseen joulujuhlaan, mutta kolmessa kaupungissa muualla Indonesiassa kristittyjä estettiin

VOM Siskot – Pommi-isku kirkkoon muutti Fennyn elämän

Eräänä kauniina toukokuisena sunnuntaina vuonna 2018 indonesialainen Fenny perheineen oli mennyt tapansa mukaan kirkkoon. Se päivä muutti koko perheen elämän. Aurinkoinen sunnuntai muuttui pian todella synkäksi. Tuona päivänä tehtiin kolmeen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print