Your Cart

Indonesia – Abraham Ben Moses vapaaksi vankilasta!

Indonesialainen pastori Abraham Ben Moses on vapautunut vankilasta yllättäen huhtikuun lopussa. Hän oli vankilassa kaksi vuotta neljän vuoden tuomiostaan. Tuomio annettiin jumalanpilkasta.

Pastori Abraham pidätettiin 5.12.2017, kun julkisuuteen levisi video, jossa hän kertoo uskostaan islaminuskoiselle taksinkuljettajalle. Videolla hän puhuu kääntymisestä kristinuskoon ja profeetta Muhammedin virheellisistä avioliittoa koskevista opetuksista. Hänet tuomittiin seuraavan vuoden toukokuussa.

Entisenä islamin opettajana pastori Abraham tuntee islaminuskon paremmin kuin useimmat muut, mutta hän löysi elämäänsä toivon käännyttyään kristinuskoon vuonna 2005. Hän oli alkanut tutkia kristinuskoa voidakseen osoittaa sen vääräksi, mutta toisin kävi.

Abraham syntyi suureen muslimiperheeseen; hänen isänsä oli islamin opettaja ja setänsä merkittävän islamilaisen järjestön perustaja. Hän sai islamilaisen koulutuksen ja pääsi töihin Indonesian suurimpaan islamilaiseen sisäoppilaitokseen, jonka moskeijaan mahtuu 15.000 henkeä.

Kristinuskoon käännyttyään pastori Abrahamissa tapahtui suuri muutos ja hän alkoi julistaa kristinuskoa ja evankelioida miltei välittömästi.

Hän kirjoitti viisi kristillistä kirjaa, joista osa kertoi hänen omasta kääntymisestään kristinuskoon ja osa vertaili kristinuskoa ja islamia. Kirjoja käytettiin myös oikeudessa todisteina häntä vastaan, sillä niiden nähtiin ”tuomitsevan” islam.

Pastori Abrahamia pidettiin aluksi poliisiaseman putkassa kahden kuukauden ajan. Siellä hänen luonaan vieraili kenraali, joka yritti turhaan käännyttää häntä takaisin islamiin.

Poliisiasemalla ollessaan Abraham johdatti 18 muslimia kristukselle ja kastoi heidät selleissään.

Poliisiasemalta hänet siirrettiin vankilaan, jossa toiset vangit tiesivät hänen tuomionsa syyn ja ahdistelivat häntä. Hän pääsi sieltä maksua vastaan toiseen vankilaan.

Uudessa vankilassa hänellä oli helpompaa ja hän jatkoi toisten vankien evankelioimista. Vankilassa olonsa aikana noin 60 ihmistä kääntyi kristinuskoon ja hän koulutti joistakin heistä kristinuskon opettajia. Kaksi heistä on jatkanut opetustyötä vankilassa Abrahamin vapauduttua.

Usein jotkut vangit uhkailivat häntä. Kolme näistä oli tuomittuja terroristeja. Vartijat kuitenkin arvostivat Abrahamia, joten hän tunsi olonsa turvatuksi.

Vaikka hänet tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen, hän pääsi yllättäen ehdonalaiseen jo kahden vuoden jälkeen. Vapauteen päästessään vartijat kysyivät jatkaisiko hän evankeliointityötään. ”Kyllä, totta kai, se on minun työtäni”, Abraham vastasi.

Pastori Abraham sanoo aikovansa edistää työtään muslimien saavuttamiseksi Indonesiassa. Hänellä on jopa suunnitelmia perustaa lähetyskoulu Borneoon.

Kiitämme Jumalaa Abrahamin vapautumisesta. Kiitos myös kaikille teille, jotka olette rukoilleet hänen puolestaan tai kirjoittaneet hänelle tervehdyksiä vankilaan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print