Your Cart

Katastrofi Tigrayssa – kristityt rukoilevat apua

Etiopian pohjoisosissa leimahtivat raskaat taistelut Etiopian armeijan ja Tigrayn joukkojen välillä marraskuun alussa 2020. Eritrean joukot yhtyivät pian taisteluihin Etiopian armeijan puolella. Sotatila on aiheuttanut vakavia taloudellisia ja humanitaarisia tuhoja. Pankit on suljettu, yhteydet eivät pelaa, sairaalat, kaupat ja teollisuuslaitokset on tuhottu. Kymmeniä tuhansia siviilejä on paennut alueelta ja kuollut verilöylyissä.

Tigrayssa asui 96000 eritrealaista pakolaista neljällä pakolaisleirillä. Heidän joukossaan oli satoja kristittyjä, jotka olivat paenneet vainoa Eritreasta. Monet heistä olivat olleet vankilassa uskonsa tähden.

Kun eritrealaiset joukot hyökkäsivät leireille, he tappoivat pakolaisia ja sieppasivat tuhansia mukaansa Eritreaan, myös kristittyjä. Sen jälkeen leirit poltettiin maan tasalle. Jotkut paikallisista puolisotilaallisista joukoista olivat liittyneet hyökkääjiin. Ne eivät varsinaisesti kuuluneet armeijaan, vaan monet niiden jäsenistä ovat ryöstelijöitä, jotka myös raiskasivat naisia ja tappoivat lapsia. Järkyttävät raportit todistavat sotarikoksista.

Satoja eritrealaisia kristittyjä pääsi pakenemaan hyökkääjiä mm. Tigrayn ja Addis Abeban seurakuntiin.

Marttyyrien Ääni ry yhdessä muiden sisarjärjestöjen kanssa lähettää hätäapua näille uskonsa tähden paenneille eritrealaisille, jotka joutuivat uudelleen pakenemaan. Heille toimitetaan ruoka-apua ja järjestetään majoitusta. Pakolaisia ohjataan kolmen kuukauden mittaiseen ammatilliseen koulutukseen, jonka jälkeen heidän on mahdollista aloittaa pienyritys ja alkaa elättämään itse itseään. Tuen piirissä on 400 perhekuntaa, eli yli 1000 kristittyä.

Tuen tarkoitus on vahvistaa paenneita kristittyjä, etteivät he koe jääneensä yksin vaikeaan ja tuskalliseen tilanteeseen. Auttamalla näitä kristittyjä pakolaisia he saavat tuntea olevansa osa Kristuksen ruumista.

Kampanjasivu löytyy täältä: marttyyrienaani.fi/katastrofi-tigrayssa/

Kuuntele aihetta käsittelevä radio-ohjelmamme Radio Deistä lauantaina 13.3. klo 15. Ohjelma on myöhemmin kuultavissa ohjelma-arkistossamme: www.marttyyrienaani.fi/radio-ohjelmat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print