Your Cart

Eritrea – Vapautuneista vangeista iloinneita kristittyjä pidätetty

Vapauteen päässeet olivat olleet vangittuina Mai Serwan vankileirillä, lähellä kuvassa olevaa Eritrean pääkaupunkia Asmaraa. Kuva: D Stanley/Visualhunt

Eritreassa on äskettäin vapautettu 69 uskonsa tähden vangittuna ollutta, mutta viisi muuta kristittyä on nyt pidätetty.

Vapautettujen nimiä ei ole kerrottu julkisuuteen heidän oman turvallisuutensa tähden. Heidät kerrotaan vapautetun takuita vastaan, joka menetetään, jos he yrittävät paeta maasta.

Monet heistä ovat olleet pitkään vankilassa, yksi jopa 16 vuotta. Ketään heistä ei ole koskaan asetettu syytteeseen tai tuomittu.

Kun tieto vapautuksista levisi Eritreassa, monet kristityt riensivät kaduille iloitsemaan uutisesta, mutta joitakin pidätettiin. Viranomaiset ottivat kiinni viisi naista, jotka olivat astuneet kadulle kotiensa edustalle rukoilemaan ja iloitsemaan uutisesta.

”He ovat äitejä”, kertoo tri Berhane Asmelash. ”Yksi heistä on viiden lapsen äiti, toinen neljän lapsen äiti. He iloitsivat uutisesta tien sivussa ja heidät pidätettiin välittömästi.”

Näiden pidätysten myötä tri Berhane arvelee olevan liian aikaista toivoa muutosta Eritrean kristittyjen kohteluun. Hän epäilee nyt, että muita uskonsa tähden vangittuja tuskin vapautetaan.

”Olemme olleet tässä tilanteessa aiemminkin, monta kertaa”, hän lisää. ”Viranomaisten asenteessa ei näy muutosta. Jumala on tämän maan ainoa toivo. Jatkakaa rukouksia.”

Tri Berhane arvioi, että Eritreassa on noin 300 uskonsa tähden vangittua kristittyä. He ovat vangittuina ennalta määräämättömän ajan, eikä heitä koskaan viedä oikeuden eteen. ”Meidän viestimme Eritrean hallinnolle on tämä: nämä ihmiset eivät ole tehneet mitään rikosta. Suurin osa heistä on ahkerasti töitä tekeviä rauhaa rakastavia ihmisiä, joista olisi hyötyä maansa jälleenrakentamisessa. Olkaa hyvät ja vapauttakaa loput vangeista”, tri Berhane vetoaa.

Lähde: Release International

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print