Your Cart

Eritreassa lisää kristittyjä vankeja vapautettu!

Mai Serwassa vankeja pidetään tämän kaltaisissa laivauskonteissa.

Eritrean viranomaiset ovat vapauttaneet lisää uskonsa tähden vangittuna olleita kristittyjä. Vapautettuja on tällä hetkellä 69. Monet heistä ovat olleet vangittuina jopa 16 vuotta ilman oikeudenkäyntiä.

Syyskuun 4. päivä vapautettiin 27 kristittyä vankia Mai Serwan vankileiriltä läheltä pääkaupunkia Asmaraa. On käynyt ilmi, että vapaudelle on annettu ehdot, jotka vapautuneiden pitää täyttää.

Vapautukset ovat tapahtuneet koronapandemian leviämisen ehkäisemiseksi. Vapautumisen ehtona on esimerkiksi ollut, että vapautuneiden on pitänyt antaa omistamansa kiinteistön paperit takuuksi, tai että heidän takaajansa ovat henkilökohtaisesti vastuussa vapautetun teoista.

Eritrealaisen kristillisen johtajan tohtori Berhane Asmelashin mukaan on toivoa, että yhä useampia vapautettaisiin. Tällä hetkellä vangittuna on noin 300 eritrealaista kristittyä, aikuisia ja lapsia.

Tri Berhane vahvisti, että suurin osa vapautetuista on ollut vangittuna vähintään kymmenen vuotta. Osa heistä on virunut äärimmäisen tarkoin vartioiduissa vankiloissa ilman oikeudenkäyntiä jopa 16 vuoden ajan. Uutinen vapautumisista on tervetullut, mutta huomionarvoista on se, että vapautettujen joukossa ei ole yhtään pastoria tai kristillistä johtajaa.

”Kristinusko ei ole rikos. Mitään rikosta ei ole tapahtunut, paitsi usko Jumalaan”, tri Berhane sanoo. ”Olen hyvin iloinen näistä vapautuksista… Odotamme, että useampia vapautetaan.”

”Tämä on rukousvastaus. Tuhannet kristityt ovat rukoilleet tätä”, hän lisää.

Tri Berhane selittää, että vapautuneiden elämä ei tule olemaan helppoa. ”Monet ovat olleet vankilassa pitkään, ja olosuhteet vapaudessa ovat muuttuneet paljon sillä aikaa. Osa vapautuu ystävien ja perheen pariin, mutta monet ovat kodittomia, eikä heillä ole paikkaa, minne mennä. Valtio ei heitä auta.”

Tri Berhane pyytää rukoilemaan vapautuneiden puolesta: ”Heillä on sielut ja mielet, joiden täytyy tervehtyä. Heidän on kuntouduttava. Meidän tulee rukoilla, että he toipuvat kokemuksistaan.”

Lähde: Barnabas Fund

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print