Your Cart

Egyptissä murhattu jälleen kristittyjä

Kolme koptikristittyä miestä on löytynyt murhattuna kahdeksan päivän sisällä kesä-heinäkuun vaihteessa. Neljäs murhattiin toukokuun lopussa.

Murhille ei vaikuta olleen mitään ilmiselvää syytä, joten koptit pelkäävät, että kyseessä ovat Isisille uskolliset äärimuslimiryhmät. Helmikuussa Isis vannoi pyyhkivänsä pois Egyptin koptit.

Tapaamiseen saapunut asiakas löysi kristityn urologin, 67-vuotiaan Albert Fekryn, kuolleena klinikaltaan Talan kaupungissa sunnuntaina 2. heinäkuuta. Hänellä oli yksi viilto kaulassaan. Mitään ei oltu viety.

Samana päivänä Heliopolisissa, Kairon ulkopuolella, löytyi kuolleena kotoaan 55-vuotias kultaseppä, Girgis Bushra. Häntä oli ammuttu.

Kahdeksan päivää aiemmin Minyassa, Minyan provinssin pääkaupungissa, löytyi kuolleena 32-vuotias taiteilija, Michael Nabil Bebawy. Hän ei palannut kotiinsa messusta ja myöhemmin hänen mestattu ruumiinsa löytyi ratakiskojen vierestä aseman läheltä. Junankuljettaja oli nähnyt kolmen miehen jättävän ruumiin radan varteen. Poliisit väittivät kuitenkin, että kyseessä oli junaonnettomuus. Verilammikko löytyi vähän matkan päästä, mutta raiteilla verta ei ollut.

Kaksi päivää ennen Minyan tuhoisaa bussi-iskua, 24. toukokuuta, koptikristitty rakennustyöntekijä, 40-vuotias Magdy Zekry Abdel Malak, löytyi niin ikään kurkku viillettynä. Häneltäkään ei oltu viety mitään.

Yhtään epäiltyä ei ole toistaiseksi pidätetty.

Minyassa toimiva koptipappi, isä Bishoy Hakim, sanoo koptien olevan laajamittaisen välinpitämättömyyden kohteena. ”Turvallisuusviranomaiset eivät piittaa koptien suojelemisesta. He väärentävät raportteja, eivätkä vaivaudu pidättämään hyökkääjiä. Äärimuslimit saavat toimia rankaisematta, mikä rohkaisee toisia toistamaan hyökkäyksiä tai suorittamaan vielä pahempia”, hän sanoo.

Kairolainen pappi, joka ei halua nimeään julkisuuteen sanoo: ”Kopteihin kohdistuu modernin Egyptin historian aggressiivisin kampanja. Viranomaiset täytyy vetää vastuuseen epäonnistumisestaan heidän suojelemisessaan. Heidän tulee myös taistella hellittämättä sektarianismia ja syrjintää vastaan, jotka toimivat sammumattomana lähteenä näille kauheille rikoksille.”

Käynnissä on parhaillaan vetoomuskampanja Egyptin kristittyjen puolesta. Jos haluat tulla siihen mukaan, ota yhteyttä toimistoomme: info(a)vomfinland.fi tai 040 5522 309. Kerro samalla, haluatko vetoomuksen allekirjoitettavaksesi sähköpostilla (edellyttää, että käytössäsi on tulostin), vai postitse.

Lähde: World Watch Monitor

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print